Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.03.2021 09:30

ZMOS avizuje ďalšiu užitočnú aplikáciu. Chce pomôcť gastro segmentu


Ilustračná snímka.


Združenie miest a obcí Slovenska v rámci tzv. digitálneho reštartu pripravuje ďalšiu atraktívnu službu. Po rezervačnom systéme využívanom bezplatne a portály o MOMkách na dlani avizuje špeciálne rezervácie, ktoré dokážu pomôcť gastro segmentu.


Združenie miest a obcí Slovenska veľmi citlivo vníma ekonomickú situáciu a jej negatívne dopady. Zatváranie prevádzok a rast nezamestnanosti sú faktory, ktoré v mnohom ovplyvňujú sociálno-ekonomický život v samosprávach.

Bezplatný rezervačný systém Bookio využíva viac ako 400 samospráv, podnikov, zdravotníckych zariadení a už viac ako milión ľudí. Mimoriadne vysokú návštevnosť má aj portál na ktorom ponúkame MOMky na dlani a za 11 dní od spustenia sme na portáli zaznamenali návštevnosť viac ako 570 000 ľudí. Preto s avizovaným digitálnym reštartom a v spolupráci s partnerom z oblasti informačno-komunikačných technológií pripravujeme ďalšiu užitočnú službu.

Našou spoločnou ambíciou je dodať špecializovaný rezervačný systém pre reštaurácie. Sme presvedčení, že postupom času, s rozširovaním očkovania, posilňovaním kolektívnej imunity a pozitívnymi výsledkami pandemických opatrení bude prichádzať k postupnému uvoľňovaniu situácie. Sme svedkami toho, ako v zahraničí, kde to už dovolí epidemiologická situácia sú na vymedzenú kapacitu otvárané reštaurácie. Práve vďaka univerzálnemu systému prihlasovania by tak prevádzky mohli dodržiavať podobné pravidlá ktoré zatiaľ vidíme v zahraničí, pričom by vopred vedeli kto a na ktorú hodinu si objednal stôl v reštaurácii. Takto by mohli byť zároveň dodržané presné kapacitné podmienky návštev prevádzok v súvislosti s dodržiavaním vládnych opatrení a ochrany zdravia návštevníkov reštaurácii. Zároveň by každá takáto prevádzka vybavená rezervačným systémom, mohla byť súčinná ohľadom prípadného epidemiologického trasovania, čím sa dajú detekovať veľmi presne prípadné ohniská šírenia nákazy.

Vďaka tomuto modelu dokážeme pomôcť gastro segmentu, pri ktorom sme svedkami likvidácie stoviek prevádzok a prepúšťania zamestnancov. To sa zároveň prejavuje aj na znížení kúpyschopnosti ľudí v mestách a obciach a teda aj na spomalení ekonomického života.

Združenie miest a obcí Slovenska využije doterajšie praktické skúsenosti a silné odborné zázemie expertov v oblasti informačno-komunikačných technológií, ktorí majú praktické skúsenosti, preukázateľné úspechy, ale zároveň chuť pomôcť v tejto neľahkej dobe. Uvedomujeme si, že táto služba bude limitovaná štátnymi reguláciami z hľadiska uvoľňovania opatrení, avšak nechceme strácať čas a už teraz sa máme záujem pripravovať na obdobie, kedy bude táto služba pomáhať ľuďom, reštauráciám, aj ich zamestnancom.

 

Autor: (Michal Kaliňák, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.01.2021
Rezervačný systém zjednoduší samosprávam proces testovania
Združenie miest a obcí Slovenska prichádza medzi samosprávy s jedinečnou ponukou. Ide o rezervačný systém Bookio na pomoc pri testovaní obyvateľov. Tento modul uľahčí prihlasovanie ľudí na testovanie, zlepší plánovanie pre mestá a obce a výrazne zvýši bezpečnosť a efektivitu samotného testovania.
viac
18.01.2021
ZMOS rozširuje servis kvôli testovaniu
Združenie miest a obcí Slovenska od prvej vlny COVID- 19, aj počas jesenného testovania zabezpečovalo pomerne široký informačný a metodický servis pre samosprávy. Koncom minulého týždňa poskytlo mestám a obciam bezplatný rezervačný systém. Dnes svoje služby rozširuje.
viac
09.04.2021
ZMOS finišuje s pomocou pre gastro segment
Združenie miest a obcí Slovenska pred niekoľkými týždňami avizovalo ďalšiu pomoc v COVIDovom období. ZMOS s partnermi preto finišuje s pomocou pre reštaurácie.
viac
18.05.2021
ZMOS s partnermi pomáha prevádzkam s letnými terasami
Letné terasy predstavujú v tomto období aspoň nejaké podnikanie v gastro segmente. Sme svedkami toho, že terasy sú preplnené, situácia stresuje ľudí, aj čašníkov. Chýba systém manažovania v záujme prevencie a ochrany zdravia. ZMOS s partnermi prichádza s pomocou a konkrétnym riešením.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %