Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
14.02.2022 10:30

Zlaté Moravce sa chcú uchádzať o dotáciu na výstavbu vnútroblokov


Ilustračná snímka.


Mesto Zlaté Moravce sa chce uchádzať o nenávratný finančný príspevok z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na projekt Výstavba vnútroblokov v meste Zlaté Moravce.


Predloženie žiadosti o poskytnutie dotácie budú schvaľovať mestskí poslanci na februárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Vnútrobloky sú umiestnené na pozemkoch patriacich mestu Zlaté Moravce, v súčasnosti sú bez ďalšieho využitia. Po zrealizovaní projektu by mali byť určené na trávenie voľného času obyvateľov. Vnútroblok na križovatke ulíc Mojmírova a Školská bude kombinovať oddychovú a aktívnu funkciu, pribudnúť by malo parkové sedenie a detské ihrisko. Súčasťou zóny budú odstavné plochy zhotovené zo zatrávňovacích tvaroviek, informoval primátor Dušan Husár.

Vo vnútrobloku v areáli Základnej školy Robotnícka by malo byť existujúce hokejbalové ihrisko zrevitalizované na multifunkčnú hraciu plochu na hokejbal a streetball. Ihrisko bude doplnené oddychovou zónou, detskými prvkami a parkovým mobiliárom. Altánok na Rovňanovej ulici aktuálne tvoria asfaltové komunikačné plochy. Navrhovaný zámer zahŕňa vybudovanie altánku a spevnenej plochy na napojenie na priľahlý chodník.

Celkové oprávnené výdavky projektu sú predbežne vyčíslené na 400 000 eur. Požadovaná výška dotácie predstavuje 380 000 eur, zvyšných 20 000 eur bude pokrytých z vlastných zdrojov mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.02.2018
Mesto chce získať dotáciu na výstavbu nového športoviska
Mesto Zlaté Moravce plánuje postaviť nové športovisko v areáli Základnej školy na Mojmírovej ulici. Na jeho výstavbu chce získať financie z programu Úradu vlády SR zameraného na podporu športu.
viac
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
09.07.2022
Vranov nad Topľou získal dotáciu na zhodnocovanie BRKO
Zhodnocovať biologicky rozložiteľný komunálny odpad (BRKO) bude môcť mesto Vranov nad Topľou v budúcnosti vďaka nenávratnému finančnému príspevku (NFP) ministerstva životného prostredia z Operačného programu Kvalita životného prostredia.
viac
16.08.2022
Mesto zrevitalizuje vnútrobloky, vybuduje oddychové zóny
Mesto Zlaté Moravce vybuduje nové oddychové zóny a detské ihriská na území mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %