Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
26.08.2021 02:00

Žiaci budú cestovať mestskou hromadnou dopravou zadarmo


Ilustračná snímka


Projekt bezplatného cestovania žiakov v Leviciach bude pokračovať aj v tomto školskom roku.


Cestovať zadarmo mestskou autobusovou dopravou budú môcť žiaci prvého až deviateho ročníka základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia v Leviciach.       

„V spolupráci s mestom Levice majú žiaci počas dní školského vyučovania, ale aj víkendov či prázdnin, možnosť cestovať zadarmo. Cieľom projektu je jednak odbremeniť rodičov a motivovať obyvateľov a žiakov k uprednostňovaniu verejnej dopravy pred individuálnou osobnou dopravou, a zároveň prispieť k zlepšeniu kvality ovzdušia,“ povedal Silvester Zemes, generálny riaditeľ spoločnosti Arriva Nové Zámky.      

Bezplatné cestovanie umožňuje žiakom čipová karta. Vyplnenú žiadosť, ktorú rodičia nájdu na webovej stránke Arriva Nové Zámky alebo v zákazníckom centre, predložia spolu s potvrdením o trvalom pobyte v Leviciach v zákazníckom centre, kde im pracovník vydá čipovú kartu. Ak je žiak už držiteľom karty, pracovník zmení jej nastavenie na bezplatné cestovanie. Študent sa ňou pri nastúpení preukáže a následne mu bude vydaný lístok s nulovou hodnotou.       

Projekt bezplatnej dopravy žiakov a študentov zabezpečuje Arriva v spolupráci s mestami už niekoľko rokov aj v Nových Zámkoch a Štúrove.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.07.2017
Od septembra budú žiaci v Leviciach cestovať v MHD zadarmo
Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na zasadnutí 22. júna schválením nového Cenového výmeru cestovného v MHD.
viac
08.08.2017
Štúrovo vlani uhradilo náklady za MHD vo výške viac ako 50 000 eur
Mesto Štúrovo v okrese Nové Zámky krylo z mestského rozpočtu náklady na mestskú hromadnú dopravu za rok 2016 vo výške 50 700 eur.
viac
02.09.2018
Školáci môžu aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo
Žiaci základných škôl a prvých štyroch ročníkov osemročného gymnázia v Nových Zámkoch budú môcť aj v novom školskom roku cestovať do školy zadarmo. Výhodu môžu využívať deti s trvalým pobytov v meste od 6. do 8. hodiny ráno.
viac
21.08.2020
Žiaci základných škôl v Štúrove budú cestovať do školy zdarma
Žiaci štúrovských základných škôl (ZŠ) budú aj v tomto školskom roku cestovať do nich linkami mestskej hromadnej dopravy zdarma. Bezplatné cestovanie žiakov umožní spoločný projekt mesta a dopravnej spoločnosti Arriva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %