Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
11.07.2017 11:56

Od septembra budú žiaci v Leviciach cestovať v MHD zadarmo


Ilustračná snímka.


Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva na zasadnutí 22. júna schválením nového Cenového výmeru cestovného v MHD.


Hlavným dôvodom návrhu je spustenie projektu „Poď s nami do školy busom zdarma!“ s cieľom   zjednodušiť   dopravu   školákov   v   meste ,   odbremeneniť rodičov a zlepšeniť dopravnú situáciu pri školách počas rannej a poobedňajšej špičky. Z dôvodu enormného dopravného zaťaženia a z toho vyplývajúceho negatívneho vplyvu na životné prostredie sa dopravná spoločnosť Arriva Nové Zámky v spolupráci s levickou samosprávou rozhodli spustiť tento projekt zameraný na bezplatné cestovanie žiakov s trvalým  bydliskom v Leviciach. „Chceme takýmto spôsobom podporiť prepravu žiakov prostredníctvom MHD. Ak ich nebudú musieť voziť pred školu rodičia, verím, že to prispeje k zníženiu dopravného chaosu v našom meste,“ informoval o dôvodoch tohto kroku primátor mesta Štefan Mišák. „Je to zatiaľ len experiment, vývoj zvýšenia prepravy osôb v MHD budeme sledovať do konca roka a podľa výsledku uvidíme, či v projekte budeme pokračovať.“

Na základe tohto projektu bolo pre žiakov základných škôl a žiakov osemročného gymnázia (triedy prima, sekunda, tercia, kvarta), ktorí majú trvalý pobyt v Leviciach, schválené bezplatné cestovné. Dopravca na základe potvrdenia o návšteve školy so sídlom v Leviciach vydá dopravnú kartu, ktorou sa žiak preukáže pri nástupe na autobus MHD.

Obecné noviny č. 27-28/2017

Autor: Adriana MACÁKOVÁ, MsÚ Levice


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.09.2017
V Nových Zámkoch pokračujú v bezplatnej doprave žiakov
Žiaci základných škôl (ZŠ) a osemročného gymnázia, tried príma, sekunda, tercia, kvarta, v Nových Zámkoch budú môcť aj v tomto školskom roku cestovať do školy zadarmo.
viac
08.01.2018
Deti do 15 rokov môžu cestovať MHD zdarma
Všetky deti do 15 rokov s trvalým a prechodným pobytom v meste Lučenec, ako aj žiaci navštevujúci základné školy v tomto meste, môžu počas aktuálneho roka využívať mestskú hromadnú dopravu (MHD) zadarmo.
viac
21.08.2020
Žiaci základných škôl v Štúrove budú cestovať do školy zdarma
Žiaci štúrovských základných škôl (ZŠ) budú aj v tomto školskom roku cestovať do nich linkami mestskej hromadnej dopravy zdarma. Bezplatné cestovanie žiakov umožní spoločný projekt mesta a dopravnej spoločnosti Arriva.
viac
26.08.2021
Žiaci budú cestovať mestskou hromadnou dopravou zadarmo
Projekt bezplatného cestovania žiakov v Leviciach bude pokračovať aj v tomto školskom roku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %