Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.08.2021 09:35

Zaočkovanosť zamestnancov župných stredných škôl je nad slovenským priemerom


Snímka zdroj: (TSK).


Na tlačovej konferencii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR ku kampani Za otvorené školy o tom na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) informoval predseda TSK.


„Blíži sa začiatok školského roku, a bolo by najlepšie, aby začal prezenčnou výučbou priamo v školách. Vyzývame rodičov, žiakov, učiteľov, ktorí ešte váhajú nad očkovaním, aby tak urobili práve do začiatku školského roka. Ochránia tým v prvom rade seba, svoju rodinu a zároveň pomôžu tomu, aby boli školy bezpečné a otvorené,“ uviedol minister školstva Branislav Gröhling s tým, že najväčšia zaočkovanosť zamestnancov škôl v Trenčianskom kraji je v okrese Myjava (71 %), pričom celoslovenský priemer je 66 %.

„V rámci 38 župných stredných škôl je zaočkovaných až 79 % pedagogických zamestnancov a 59 % nepedagogických, čo je v priemere 69 %. Ďakujem všetkým zamestnancom škôl za to, ako zvládli minulý školský rok a všetci spoločne veríme, že počas toho nasledujúceho sa bude vyučovať prezenčnou formou. Tá je pre žiakov jednoznačne lepšia ako dištančná forma výučby,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška. „Do pozornosti dávam, že aj tento víkend župa očkuje vo svojich dvoch VKOC v Trenčíne a Prievidzi, a to aj bez objednania. V kraji očkuje aj ďalších 6 vakcinačných centier, ktoré ľudí zaočkujú rovnako bez objednania,“ doplnil župan pre tých, ktorí ešte nad očkovaním váhajú.

 

Autor: (Matej PLÁNEK, Kancelária predsedu TSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2020
Školy sa budú od septembra riadiť troma fázami
Školy sa budú od nového školského roka 2020/2021 riadiť troma fázami. Zelená fáza bude bezpečná, oranžová sa zavedie pri podozrení na nový koronavírus u jedného žiaka alebo zamestnanca školy.
viac
29.01.2021
Banskobystrická župa rozdá zamestnancom stredných škôl respirátory FFP2
Všetci zamestnanci stredných škôl, ktorých zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj, dostanú balíček piatich respirátorov KN95 (FFP2). Župa tak chce zvýšiť ich ochranu pred novým koronavírusom a uľahčiť im fyzický návrat do škôl.
viac
24.02.2021
Zaočkovaná je viac ako polovica učiteľov župných stredných škôl
K 21. februáru 2021 sa v Trenčianskom kraji dalo zaočkovať takmer 52 % pedagógov zo stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK.
viac
14.08.2021
Zaočkovanosť zamestnancov župných stredných škôl je nad celoslovenským priemerom
Na tlačovej konferencii MSVVaŠ SR ku kampani Za otvorené školy o tom na pôde Trenčianskeho samosprávneho kraja informoval jeho predseda Jaroslav Baška.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %