Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
14.12.2021 09:30

Výsadbou stromov a drevín vznikne v obci nový biokoridor


Ilustračná snímka.


V Čiernych Kľačanoch v okrese Zlaté Moravce vznikne nový biokoridor. Vytvorí ho výsadba 300 stromov starých československých ovocných odrôd, rýchlorastúcich a divorastúcich drevín z existujúcich biopásov.


Biokoridor bude pomáhať v raste ovocných stromov a poskytovať dostatok potravy pre hmyz, opeľovače, divožijúce i hospodárske zvieratá, informovali zástupcovia organizácie Rodová Ekofarmička Irija, ktorá získala na realizáciu projektu financie z Envirograntu Nadácie VÚB.

Grantový program je zameraný na podporu dlhodobých iniciatív v oblasti ochrany prírody a zelenej ekonomiky. Svojimi projektami sa do grantovej výzvy zapojilo celkovo 98 subjektov, ktoré predložili spolu 70 projektov zameraných na ochranu prírody a 28 návrhov prispievajúcich k rozvoju zelenej ekonomiky v krajoch Slovenska.

Nezávislá odborná komisia vybrala osem organizácií z rôznych regiónov Slovenska. Jednotlivé projekty získali podporu do výšky 7000 eur a ich realizácia bude prebiehať počas budúceho roka.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.04.2021
Na školské dvory by sa mohli vrátiť ovocné stromy
Na 106 školách v regióne západného Slovenska by mali počas jari pribudnúť "netradiční učitelia" v podobe ovocných stromov. Slúžiť budú pre interaktívne vzdelávanie detí z materských škôl a žiakov základných škôl.
viac
20.04.2021
Lučenec zriadi mestský sad, ovocné stromy chce vysadiť aj na sídliskách
Mesto Lučenec plánuje zriadiť mestský ovocný sad na Vinici, výsadbu ovocných stromov chce uskutočniť aj na sídliskách Rúbanisko II a III.
viac
04.04.2022
Na Sídlisku KVP vznikol ovocný sad
Na košickom Sídlisku KVP vznikol prvý ovocný sad. V uplynulých dňoch samospráva spolu s dobrovoľníkmi vysadila na lúke medzi Stierovou a Dénešovou ulicou dokopy 43 ovocných stromov.
viac
08.03.2023
Popri cyklotrase smerujúcej do Lučenca vysadia 250 ovocných stromov
Cyklotrasu, ktorá spája obec Halič s mestom Lučenec, bude lemovať 250 nových ovocných stromov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %