Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
08.08.2023 01:30

VšZP sa dohodla s Nemocnicou Bory, preplatí hospitalizácie aj operácie


Snímka zdroj: (tasr).


Štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) a bratislavská Nemocnica Bory sa dohodli na zazmluvnení komplexnej zdravotnej starostlivosti. Od utorka tak poistencom preplatí hospitalizácie aj operácie.


VšZP avizovala, že k zazmluvneniu urgentného príjmu pristúpi automaticky po splnení podmienok nemocnicou. Informovali o tom z VšZP.

"Od začiatku augusta majú poistenci VšZP v Nemocnici Bory k dispozícii plný rozsah zdravotnej starostlivosti vo všetkých ambulanciách a to vrátane stacionárov a operačných výkonov, ktoré sú poskytované v jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Postupné zazmluvňovanie zdravotnej starostlivosti bolo včera (7. 8.) ukončené, a to podpísaním dodatku o zazmluvnení ústavnej zdravotnej starostlivosti, ktorú môžu poistenci VšZP využívať od 8. augusta," priblížila manažérka oddelenia komunikácie poisťovne Eva Peterová.

Dohodu s VšZP potvrdila aj Nemocnica Bory. "Vítame, že Nemocnica Bory od dnešného dňa môže poskytovať lôžkovú zdravotnú starostlivosť aj pre poistencov VšZP. Je to výborná správa pre pacientov a súčasne aj našich zdravotníkov, ktorí nikdy nechceli deliť pacientov podľa zdravotných poisťovní," uviedol generálny riaditeľ nemocnice Ľuboš Lopatka.

Súkromné zdravotné poisťovne Dôvera a Union zazmluvnili plný rozsah zdravotnej starostlivosti vrátane ústavnej ešte v marci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2018
Kraj chce budovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce na svojom území vybudovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Ako informoval Úrad NSK, fungovať by mali pre spádovú oblasť Šaľa a Štúrovo.
viac
14.01.2021
V nemocnici pokračujú práce na výstavbe nového urgentného príjmu
Levická nemocnica buduje nový urgentný príjem. Celkové náklady dosiahnu sumu 7,1 milióna eur. Na projekte hradenom z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja sa nemocnica podieľa desaťpercentným spolufinancovaním.
viac
14.08.2021
Nemocnicu Bory majú otvoriť o rok a pol, riešia jej personálne obsadenie
Nemocnicu na bratislavských Boroch majú otvoriť o rok a pol, pripravuje sa jej personálne obsadenie. TASR o tom informovala komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia a polikliník ProCare Jana Fedáková s tým, že v nej má pracovať 900 sestier a iných zdravotníckych pracovníkov.
viac
29.07.2023
ZMOS: Optimalizácia siete nemocníc zhorší zdravotnú starostlivosť v regiónoch
ZMOS naďalej venuje veľkú pozornosť optimalizácii siete nemocníc, ktorá vo viacerých regiónoch Slovenska prinesie zhoršenie zdravotnej starostlivosti. Podľa slov svojho predsedu Jozefa Božika ešte do parlamentných volieb zvolá okrúhly stôl odborníkov v spolupráci s Asociáciou nemocníc Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %