Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
15.05.2023 04:15

Vrbický most v L. Mikuláši plánujú pre jeho zlý stav zbúrať, postavia nový


Vrbický most. Snímka zdroj: (Mesto Liptovský Mikuláš).


Vrbický most ponad rieku Váh v Liptovskom Mikuláši plánujú pre jeho zlý technický stav zbúrať a postaviť nový. Vlastník mosta, Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) aktuálne hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie. Vyplýva to z dokumentov zverejnených na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.


Stavba z roku 1947 sa nachádza na ceste v smere Liptovský Mikuláš - Ploštín. Zo súťažných podkladov vyplýva, že nový most by mal stáť v mieste existujúceho. Most by v rámci výstavby mali rozšíriť o jednostranný chodník, výhľadovo s cyklochodníkom. V úseku vybudujú aj nový priechod pre chodcov.

Predpokladaná hodnota zákazky je 1,8 milióna eur bez DPH. Podľa ďalších zverejnených informácií je predpoklad odovzdania staveniska v druhom kvartáli budúceho roku. Stavebné práce budú trvať približne osem mesiacov.

Zlý technický stav Vrbického mosta si v marci tohto roka vyžiadal dopravné obmedzenia. Mesto Liptovský Mikuláš upozornilo, že ide o frekventovanú spojnicu s dvomi mestskými časťami. Využívajú ho aj zamestnanci Akadémie ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika pri ceste do práce a prechádza ním tiež mestská autobusová doprava. Na jeho uzatvorenie by podľa mesta doplatili najmä Iľanovčania a obyvatelia Ploštína.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.02.2020
Na výstavbu cyklochodníka získal Liptovský Mikuláš takmer 400 000 eur
V Liptovskom Mikuláši pribudne nový úsek chodníka pre cyklistov. Napojí sa na existujúci cyklochodník pri brehu Váhu a končiť bude v Liptovskej Ondrašovej pred mostom ponad Jalovčianku. Na jeho vybudovanie získala radnica 388 442 eur z eurofondov.
viac
16.06.2020
V Liptovskom Mikuláši tento rok začnú stavať 80 rodinných domov
V meste Liptovský Mikuláš začnú tento rok stavať približne 80 rodinných domov, 60 domov by mali dokončiť. Vyplýva to z podkladov odboru územného rozhodovania a stavebného poriadku radnice.
viac
20.01.2021
Cintorín Vrbica by sa mal rozšíriť o kolumbárium
Cintorín Vrbica v Liptovskom Mikuláši by sa mal počas dvoch rokov rozšíriť o kolumbárium. Do ideovej architektonickej súťaže dodali ateliéry päť návrhov, vyhrali architekti Katarína Šiarniková a Juraj Šiarnik. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
13.04.2023
Nový úsek cyklochodníka by mohli začať stavať ešte tento rok
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši plánujú rozšíriť o ďalší úsek smerom na východ. Podľa primátora mesta Jána Blcháča by ho mohli začať stavať ešte tento rok. Potvrdil to s tým, že už majú stavebné povolenie a čakajú na schválenie finančných prostriedkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %