Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
16.06.2020 10:30

V Liptovskom Mikuláši tento rok začnú stavať 80 rodinných domov


Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši. Snímka zdroj: (tasr).


V meste Liptovský Mikuláš začnú tento rok stavať približne 80 rodinných domov, 60 domov by mali dokončiť. Vyplýva to z podkladov odboru územného rozhodovania a stavebného poriadku radnice.


„Najrozsiahlejšia výstavba domov sa rozbehne v Stošiciach. V samotnom Liptovskom Mikuláši sú v rôznom štádiu prípravy či výstavby viaceré bytovky. V bytovom dome s polyfunkciou na Školskej ulici sa pripravuje 30 bytov, ďalších 40 bytov na Bellovej ulici,” konkretizoval Ján Sokolský z kancelárie vedenia mesta Liptovský Mikuláš.

Bytová výstavba by mala pokračovať aj v časti Palúdzka, kde vydali územné rozhodnutie na štyri bytovky s 37 bytmi. V tejto časti mesta sú v rôznom štádiu prípravy či výstavby aj ďalšie bytové domy. „Tiež obchodné centrum s potravinami a obchodmi, ale aj polyfunkčný obytný súbor,” uviedol Sokolský.

V štádiu územného konania je polyfunkčný komplex oproti akadémii ozbrojených síl, kde je podľa Sokolského navrhnutých šesť bytoviek s 248 bytmi. Z investičných projektov pôjde o výstavbu polyfunkčného objektu na Námestí mieru v pešej zóne, v ktorom pribudne päť bytov. Na Kamennom poli je naplánovaná prístavba k obchodnému centru.

Výrobné haly a sklady viacerých podnikov by mali pribudnúť na Priemyselnej ulici. „V Okoličnom pripravuje spoločnosť MTS stavebné úpravy a prístavbu priemyselnej budovy na výrobný objekt. Nový predajný a skladový areál má nachystaný aj spoločnosť Dekinvest SR,” informoval Sokolský. Doplnil, že v Liptovskej Ondrašovej pribudne ďalší autosalón.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.08.2021
Sociálny podnik KSK pomôže pri svojpomocnej výstavbe domov na Luníku IX
Sociálny podnik Košického samosprávneho kraja (KSK) pomôže so svojpomocnou výstavbou rodinných domov na Luníku IX. Sumu 100.000 eur na tento účel pre sociálny podnik vyčlenili krajskí poslanci na svojom tohtotýždňovom rokovaní.
viac
15.05.2023
Vrbický most v L. Mikuláši plánujú pre jeho zlý stav zbúrať, postavia nový
Vrbický most ponad rieku Váh v Liptovskom Mikuláši plánujú pre jeho zlý technický stav zbúrať a postaviť nový. Vlastník mosta, Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) aktuálne hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie. Vyplýva to z dokumentov zverejnených na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
13.06.2023
V Liptovskom Mikuláši začali stavať pumptrackový areál
Výstavbu pumptrackového areálu v Liptovskom Mikuláši spustili v pondelok za garážami na Alexyho ulici. Dobudovanie zhotoviteľ predpokladá na prelome augusta a septembra. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.
viac
23.08.2023
Investor chce na západe Žiaru nad Hronom vybudovať novú štvrť s rodinnými domami
Na západnom okraji mesta Žiar nad Hronom by mohla vzniknúť nová štvrť s rodinnými domami. Pri ceste vedúcej do susednej obce Lovča chce developer vybudovať inžinierske siete a infraštruktúru pre viac ako stovku stavebných pozemkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %