Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
13.04.2023 08:25

Nový úsek cyklochodníka by mohli začať stavať ešte tento rok


Na fotogfrafii úsek cyklochodníka na sídlisku Nábrežie. Snímka zdroj: (MSÚ LM).


Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši plánujú rozšíriť o ďalší úsek smerom na východ. Podľa primátora mesta Jána Blcháča by ho mohli začať stavať ešte tento rok. Potvrdil to s tým, že už majú stavebné povolenie a čakajú na schválenie finančných prostriedkov.


Žiadosť o eurofondy poslalo mesto pred viac ako rokom, no výzva stále nie je uzatvorená. Podľa informácií radnice by sa to malo stať v dohľadnej dobe. Samospráva deklaruje, že z ich strany je všetko pripravené na verejné obstarávanie, ktoré sa začne hneď, ako rezort dopravy schváli finančné prostriedky.

"Do tohto projektu sme investovali mnoho energie i peňazí na projektovú dokumentáciu a výkupy pozemkov. Máme stavebné povolenie aj reálny prísľub skorého vyriešenia otázky financovania. Predpokladám, že by sme to mohli realizovať počas roka 2023," uviedol Blcháč.

Nový úsek povedie po most do obce Závažná Poruba. Projekt ráta s premostením riečky Smrečianky a pokračovaním po hrádzi Váhu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Cyklochodník predĺžia až do Liptovskej Ondrašovej
Niekoľkokilometrový úsek cyklochodníka popri Váhu v Liptovskom Mikuláši, ktorý je súčasťou veľkého slovensko-poľského projektu postupného budovania Historicko-kultúrno-prírodnej cesty okolo Tatier, radnica predĺži o ďalších 1400 metrov.
viac
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
12.04.2022
V Liptovskom Mikuláši otvorili ďalšiu časť mestskej cyklotrasy
Mestská cyklotrasa v Liptovskom Mikuláši je od pondelka o kilometer dlhšia. Novootvorený úsek prepája mesto s časťou Liptovská Ondrašová. Verejnosť sa navyše prevezie cez doposiaľ nedostupný lužný les.
viac
09.08.2022
Mesto získalo stavebné povolenie na nový úsek cyklochodníka
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši rozšíria o ďalší 640 metrov dlhý úsek. Radnica získala stavebné povolenie na úsek od Smrečianky k mostu do obce Závažná Poruba.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %