Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
04.11.2021 01:25

Vranov nad Topľou chce zaviesť bezplatnú MHD


Ilustračná snímka: (imhd.sk).


Mesto Vranov nad Topľou by od budúceho roka chcelo pre svojich obyvateľov zaviesť bezplatnú mestskú hromadnú dopravu (MHD). Samospráva predpokladá, že by týmto krokom znížila počet motorových vozidiel v uliciach.


O zámere bezplatného cestovania obyvateľov mesta v MHD a zvýšení transferu pre verejnú dopravu už malo mesto s poskytovateľom rokovať dlhšie, informoval na internetovej stránke samosprávy primátor Ján Ragan. "Viedol nás k tomu neúmerný nárast počtu áut v meste, čoho dôsledkom je znečistené ovzdušie, hluk, prach, prehustená premávka a križovatky, ktoré hlavne v ranných hodinách sú preplnené," uviedol s tým, že zavedením bezplatnej dopravy by mesto chcelo svojich obyvateľov naučiť prirodzene využívať túto formu cestovania, čím by sa spomínané záťaže eliminovali.

Zvýšenie výdavkov na zabezpečenie bezplatného cestovného v MHD o 27 000 eur už v prvom čítaní návrhu rozpočtu mesta na rok 2022 odobrili mestskí poslanci na svojom októbrovom zasadnutí (28. 10.). Ako vyplýva z dôvodovej správy, z mestskej kasy by tak na transfer na základe zmluvy o výkone vo verejnom záujme malo pre SAD Humenné putovať 120 000 eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2019
Mesto zvýšilo poplatky za odpad i dane
Prijatím nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) rozhodli vo štvrtok poslanci mestského zastupiteľstva vo Vranove nad Topľou o zvýšení poplatkov za zvoz a likvidáciu odpadov a tiež miestnych daní.
viac
04.02.2020
Mestskí poslanci vo Vranove nad Topľou dali firme na výrobu batérií "stopku"
Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) vo Vranove nad Topľou na svojom mimoriadnom rokovaní v pondelok zrušili uznesenia smerujúce k nájomnej zmluve pre spoločnosť Iron Recycling.
viac
16.06.2022
K bezplatnej MHD pribudli zdieľané bicykle
K bezplatnej mestskej hromadnej doprave (MHD), ktorú mesto Vranov nad Topľou spustilo začiatkom roka, pribudlo v stredu aj 50 zdieľaných bicyklov.
viac
25.07.2022
Počet cestujúcich MHD od zavedenia bezplatnej prepravy stúpol
Za prvý polrok od spustenia bezplatného cestovania mestskou hromadnou dopravou (MHD) vo Vranove nad Topľou stúpol počet cestujúcich v porovnaní s minulými rokmi o 15 000, čo predstavuje približne 17 percent. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %