Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.02.2021 11:25

Verejná konzultácia k stratégii lesného hospodárstva EÚ


Ilustračná snímka.


Európska komisia v rámci európskej zelenej dohody zverejnila online verejnú konzultáciu o vypracovaní novej stratégie lesného hospodárstva EÚ. Do konzultácie sa môžete zapojiť do 19. apríla 2021.


Stratégia, ktorú Komisia prijme neskôr v tomto roku, bude zahŕňať celý lesný cyklus a podporovať mnohé služby, ktoré lesy poskytujú. Zameria sa aj na zabezpečenie zdravých a odolných lesov, ktoré významne prispievajú k plneniu cieľov v oblasti biodiverzity a klímy, znižujú a kontrolujú prírodné katastrofy, zabezpečujú živobytie a podporujú obehové biohospodárstvo a vidiecke komunity. Mala by umožniť silné vedúce postavenie EÚ na medzinárodnej úrovni v kontexte programu OSN v oblasti udržateľnosti do roku 2030, Parížskej dohody, Dohovoru o biologickej diverzite a Dohovoru o boji proti dezertifikácii.

Cieľom konzultácie je získať názory občanov, hospodárskych subjektov a ostatných zainteresovaných strán na to, ako prekonať výzvy, ktorým naše lesy čelia, najmä v súvislosti s klímou, stratou biodiverzity, vidieckymi oblasťami, sociálnou hospodárskou prosperitou a riadením rizika katastrof. Skúma sa v ňom aj to, ako mobilizovať podporné nástroje EÚ, monitorovanie lesov, odvetvia lesného hospodárstva a cieľ EÚ vysadiť do roku 2030 tri miliardy stromov.

Konzultácia je otvorená do 19. apríla 2021.

Konzultácia k stratégii lesného hospodárstva EÚ. Možnosť voľby jazyka: SK

Viac informácii sa dozviete TU 

Autor: (EK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2020
Budúca spoločná poľnohospodárska politika vstupuje do fázy rokovaní
Európska komisia víta dohodu ministrov členských krajín zodpovedných za poľnohospodárstvo (Rady EÚ), ktorí a dohodli na takzvanom všeobecnom prístupe k návrhom na reformu spoločnej poľnohospodárskej politiky. Vstupuje do fázy rokovaní a dosiahnutia kompromisu medzi orgánmi EÚ.
viac
19.02.2021
Európska komisia: Zimná hospodárska prognóza
Európska komisia minulý týždeň zverejnila Zimnú hospodársku prognózu, podľa ktorej sa očakáva nárast hospodárstva eurozóny a EÚ v rokoch 2021 a 2022. Očakáva sa, že slovenská ekonomika sa dostane na svoju predpandemickú úroveň do konca roka 2021 a v roku 2022 porastie.
viac
25.03.2021
Verejná konzultácia o novej stratégii EÚ pre pôdu
Európska komisia spustila verejnú online konzultáciu o vývoji novej stratégie EÚ v oblasti pôdy. Občania, organizácie a príslušní aktéri sa môžu zúčastniť verejnej konzultácie do 27. apríla 2021.
viac
19.07.2021
Nová stratégia na ochranu a obnovu lesov EÚ
Európska komisia prijala minulý týždeň novú stratégiu lesného hospodárstva EÚ do roku 2030, ktorá je jednou z hlavných iniciatív Európskej zelenej dohody a vychádza zo stratégie EÚ v oblasti biodiverzity do roku 2030.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %