Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
26.02.2024 04:05

V Žiline začnú v marci rozmiestňovať veľkokapacitné kontajnery na objemný odpad


Ilustračná snímka (zilinak.sk)


Žilinská radnica spustí začiatkom marca jarnú etapu rozmiestňovania veľkokapacitných kontajnerov. Kontajnery na zber objemného komunálneho odpadu postupne pristavia v jednotlivých mestských častiach od 4. marca do 21. apríla 2024. Informovala o tom vedúca komunikačného odboru žilinskej radnice Katar


Veľkokapacitné kontajnery pristavia podľa harmonogramu v jednotlivých lokalitách vždy od pondelka do nedele. Začnú v mestských častiach Budatín, Zástranie a Zádubnie. Ide o bezplatnú službu. Mesto rozmiestňuje veľkokapacitné kontajnery do jednotlivých častí mesta vždy na jar a na jeseň.         

"Veľkokapacitné kontajnery sú určené prioritne na objemný odpad, ako sú podlahoviny, starý nábytok, bytové jadrá, matrace či detské kočíky. Nepatrí tam elektronika, pneumatiky, farby, riedidlá alebo obaly z nebezpečných látok. Vyhadzovať sa tam nesmie ani drobný stavebný odpad, tráva, lístie alebo konáre," zdôraznila Gazdíková.         

Komodity, ktoré nepatria do veľkokapacitných kontajnerov, môžu Žilinčania bezplatne odovzdať na zberných dvoroch na Jánošíkovej ulici a v Považskom Chlmci počas pracovných dní od 10.00 do 18.00 h a v sobotu od 8.00 do 12.00 h. Výnimkou je zelený odpad, ktorý je možné odovzdať do zberného dvora v Považskom Chlmci. Pneumatiky sa odovzdávajú iba do pneuservisov alebo distribútorom pneumatík.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.04.2017
Posolstvo čistého životného prostredia sa šíri netradičným spôsobom
Na Námestí Andreja Hlinku boli v pondelok, 10. apríla 2017, umiestnené dva veľkokapacitné kontajnery naplnené odpadom. Aj takýmto nevšedným spôsobom chcú upozorniť na znečistené životné prostredie aktivisti z Občianskeho združenia GO SPACE spoločne s mestom Žilina.
viac
06.05.2020
Veľkokapacitné kontajnery budú po novom pristavovať trikrát ročne
Veľkokapacitné kontajnery budú v jednotlivých obvodoch Ružomberka po novom pristavovať iba trikrát ročne. Dôvodom sú aktuálne legislatívne zmeny súvisiace so skládkovaním komunálneho odpadu, a tiež snaha vytriediť čo najviac zložiek z komunálneho odpadu.
viac
10.03.2021
Petržalka spustila jarný zber objemného odpadu
Bratislavská Petržalka aj tento rok pripravila pre svojich obyvateľov jarný zber objemného odpadu a pristaví pre nich veľkorozmerné kontajnery.
viac
06.09.2023
Mesto Žilina rozmiestňuje veľkokapacitné kontajnery na nadrozmerný odpad
Žilinská samospráva spustila jesennú etapu rozmiestňovania veľkokapacitných kontajnerov, ktoré do 22. októbra postupne pristavia vo všetkých častiach mesta. TASR o tom informovala vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou Mestského úradu v Žiline Katarína Gazdíková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %