Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
03.06.2022 03:20

V Stropkove otvoria tri nové športoviská


Ilustračná snímka: (tasr).


Stropkovská samospráva v uplynulom období ukončila práce na rekonštrukciách a výstavbe troch nových športovísk bezmála za 360 000 eur. Ako informoval hovorca mesta Stropkov Peter Novák, slávnostne ich otvoria v najbližších dňoch.


V areáli základnej školy (ZŠ) na Mlynskej mesto dokončilo výmenu umelého trávnika a celkové rozšírenie futbalového ihriska na rozmery spĺňajúce parametre FIFA na hranie súťažných stretnutí.

"Investícia za 216 000 eur je výsledkom spolupráce Prešovského samosprávneho kraja (PSK), ktorý na projekt poskytol 70 000 eur, Slovenského futbalového zväzu, kde sme boli úspešní v projekte UEFA HatTrick a získali 100 000 eur, a mesta Stropkov, ktoré z vlastných prostriedkov vyčlenilo na projekt takmer 50 000 eur," priblížil primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Stavbu začali realizovať ešte v minulom roku, no jej ukončenie sa pre pandemickú situáciu a neskôr pre nepriaznivé počasie presunulo na jarné mesiace. Slávnostné otvorenie ihriska je naplánované na sobotu (4. 6.), keď sa v Stropkove uskutoční medzinárodný mládežnícky turnaj Šafranko cup.

V sobotu otvoria aj nové multifunkčné ihrisko v areáli tenisových kurtov. Ide o záverečnú etapu rekonštrukcie areálu vybudovaného zhruba pred 40 rokmi. V prvej fáze v rokoch 2018 a 2019 obnovili antukové dvorce, v máji dokončili multifunkčné ihrisko s umelým povrchom.

"Náklady na vybudovanie nového ihriska presiahli 47 000 eur, z čoho polovicu pokryla dotácia z Výzvy pre región 2021 PSK. Vďaka podpore PSK sa podarilo zrekonštruovať celý areál, keďže už prvú etapu sme realizovali vďaka mikroprogramu kraja," doplnil primátor.

V pondelok (6. 6.) bude do užívania slávnostne odovzdaný 250-metrový ovál s tartanovým povrchom v areáli ZŠ na Konštantínovej ulici. Bolo tiež urobené nové doskočisko na skok do diaľky, ako aj vrhačský sektor.

"Verím, že aj vďaka tomuto projektu prilákame ku kráľovnej športu čo najviac detí z mesta i okresu. Slávnostné otvorenie bude spojené s atletickou olympiádou žiakov tunajších škôl," uviedol primátor.

Rekonštrukcia atletického areálu vyšla samosprávu na bezmála 110 000 eur, pričom polovicu tejto sumy pokryje dotácia z Fondu na podporu športu (FPŠ), ktorú Stropkov získal v minulom roku. Mesto popritom z vlastných zdrojov postupne revitalizuje celý areál. Terénne úpravy sa dotknú aj trávnatého futbalového ihriska, ktoré nebolo predmetom rekonštrukcie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
12.01.2021
O dotácie PSK sa budú môcť žiadatelia uchádzať v troch programoch
Prešovský samosprávny kraj (PSK) v tomto roku prerozdelí v rámci svojho dotačného programu z vlastných príjmov štyri milióny eur.
viac
28.01.2021
Na rekonštrukciu škôl a športoviská je v rozpočte takmer 11 miliónov eur
Obdobie pandémie, keď sa žiaci vzdelávajú z domu, využíva Košický samosprávny kraj (KSK) na rekonštrukciu budov krajských stredných škôl a internátov aj výstavbu športovísk. V rozpočte na tento rok je na to vyčlenených takmer 11 miliónov eur.
viac
30.11.2021
V Prešovskom kraji pribudli viaceré zrekonštruované i nové športoviská
Z grantového programu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Výzva pre región boli v uplynulých mesiacoch v kraji podporené rekonštrukcie alebo výstavby viacerých športovísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %