Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
12.05.2021 08:20

V Starej Ľubovni pribudnú dve nové detské ihriská


Snímka zdroj: (staralubovna.sk).


V týchto dňoch dochádza k výstavbe dvoch nových detských ihrísk v Starej Ľubovni. Lokality, kde ihriská dlhodobo absentovali, sú na ulici Levočskej a na ul. 17. novembra. Deti z ulice 17. novembra tak boli vypočuté v rámci ich originálneho listu, ktorý adresovali minulý rok primátorovi mesta.


Realizátorom výstavby ihrísk sa stala firma Fun&play, s. r. o. zo Stropkova, ktorá vyhrala verejné obstarávanie v sume 11 433,44 eur. „V Starej Ľubovni táto spoločnosť síce ešte detské ihriská nerealizovala, ale referencie, aj realizácie, ktoré táto spoločnosť má, sú na veľmi dobrej úrovni,“ podotkol Miroslav Pristaš z Mestského úradu. V tomto týždni už spoločnosť osadila ihrisko na Levočskej ulici, ktoré pozostáva z menšej veže so šmýkačkou, kolotoča, váhadlovej hojdačky, spružinovej hojdačky, pieskoviska a lavičky.

V priebehu týždňa sa má realizovať aj ihrisko na ul. 17. novembra, na ktoré prispela čiastkou 1 000 eur v rámci daru Mestu spoločnosť VSD, a. s. „Každé nové ihrisko v Starej Ľubovni je veľké plus pre deti. Teším sa, že sa nám podarilo splniť náš záväzok voči deťom na ul. 17. novembra, kde dlhé roky ihrisko absentovalo. Okrem spomínaných dvoch ihrísk sa obyvatelia môžu tešiť aj na nové ihriská a rekreačné plochy na sídlisku Západ v rámci rekonštrukcie vnútroblokových priestorov, ktorá je v plnom prúde,“ dodáva primátor mesta Ľuboš Tomko.

 

202105100855580.list-deti-ul-17-novembra

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.08.2019
Brány zrekonštruovanej pasáže sú oficiálne otvorené
Komplexná rekonštrukcia pasáže predstavovala jednu z najvýznamnejších akcií Mesta Stará Ľubovňa, ktorej realizácia prebiehala počas minulého i tohto roka. Z dôvodu rozsahu a náročnosti jednotlivých prác sa uskutočnila v dvoch etapách.
viac
13.02.2020
Rok 2020 prinesie v Starej Ľubovni aj ďalší rozvoj cyklistickej infraštruktúry
Vďaka dotáciám Ministerstva dopravy a výstavby SR pribudne na území mesta nielen ďalší úsek cyklotrasy, ale aj nové cyklistické stojany a cykloprístrešky. Informovala o tom koordinátorka projektov Miriama Varcholová z tamojšieho mestského úradu.
viac
10.02.2021
V Starej Ľubovni pribudli zberné nádoby na jedlé tuky a oleje
V meste Stará Ľubovňa pribudli nové špeciálne nádoby na zber použitých jedlých tukov a olejov. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke.
viac
04.06.2021
Dotácie na detské ihriská bez bariér
Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR informuje na svojej webovej stránke o plánovanej výstavbe nových ekologických detských ihrísk bez bariér.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.83 %