Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.04.2021 09:25

Stará Ľubovňa začína s výstavbou cyklotrasy pri rieke Jakubianka


Snímka zdroj: (staralubovna.sk).


Možnosti bezpečného trávenia voľného času na bicykli sa v Starej Ľubovni opäť rozširujú. Po tom, čo sa minulý rok mesto úplne prepojilo s obcou Hniezdne súvislým asfaltovým cyklochodníkom, sa púšťa do lokality pri rieke Jakubianka.


Je to najmä vďaka výzve pre región Prešovského samosprávneho kraja podporujúcej budovanie cyklotrás.

V pondelok 26. 4. došlo k odovzdaniu staveniska pod názvom Novostavba cyklochodníka na ulici Za vodou v Starej Ľubovni. Víťazom verejného obstarávania sa stala miestna spoločnosť JUNO DS, ktorá má s výstavbou cyklistických chodníkov bohaté skúsenosti. „Veľmi nás teší, že budeme realizovať tento úsek cyklotrasy v lokalite pri sídlisku Východ. Minulý rok sme dokončili úsek trasy Kovanecký most – Hniezdne a pevne verím, že aj táto cyklotrasa bude rovnako využívaná pri aktívnom trávení voľného času obyvateľov a návštevníkov nášho mesta,“ podotkla Janka Jaceníková, konateľka spoločnosti JUNO DS.

Cyklistický chodník bude mať dĺžku necelých 514 m a šírku 3 m. Chodník bude začínať pri lávke pre peších cez rieku Jakubianka na sídlisku Východ a pôjde v smere ku novovybudovanému juhovýchodnému obchvatu mesta. Súčasťou stavebného projektu je aj verejné osvetlenie po celej dĺžke cyklotrasy. Plánovaný čas realizácie tohto stavebného diela je 3 mesiace, takže prví cyklisti by si mohli cyklotrasu užiť ešte koncom tohto leta. Celkové rozpočtové náklady na cyklotrasu predstavujú čiastku 109 000 eur, pričom spolufinancovanie mesta je vo výške 30 %.

Mesto Stará Ľubovňa v súčasnosti rozbieha aj prípravu projektovej dokumentácie na prepojenie Starej Ľubovne a Novej Ľubovne cyklotrasou po oboch brehoch Jakubianky. „Lokalita pri rieke Jakubianka má v sebe veľký rekreačný potenciál. Okrem tejto a plánovanej cyklotrasy sa v lokalite veľmi dobre ujal projekt plážového ihriska a mini pláže. Nádejne sa ukazuje aj projekt bludiska zo živého plotu, ktorý má veľkú perspektívu byť zaujímavou atrakciou v meste,“ dodáva na záver primátor mesta Ľuboš Tomko.

Autor: (staralubovna.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2019
Najväčšie bludisko v strednej Európe možno vyrastie v blízkosti Jakubianky
Posledný januárový deň rokovali mestskí poslanci opäť aj o prenájme pozemku na účely vybudovania mestskej záhrady s bludiskom. Predložený zámer tentokrát schválili. Najväčšie bludisko svojho druhu v strednej Európe by tak mohlo vyrásť v blízkosti rieky Jakubianka.
viac
20.03.2021
V Malackách sa začína výstavba cyklotrás
Dlhoočakávaná výstavba cyklotrás, ktorá postupne vytvorí nosnú mestskú sieť bezpečných trás pre cyklistov, sa rozbieha. Prvým úsekom bude Pezinská – priemyselný park.
viac
15.06.2022
V Dubnici nad Váhom začali s výstavbou cyklotrasy do časti Prejta
Mesto Dubnica nad Váhom začalo s výstavbou prvej segregovanej cyklotrasy na území mesta. Spojí centrum mesta s mestskou časťou Prejta. Informoval o tom primátor Dubnice nad Váhom Peter Wolf.
viac
20.10.2022
BBSK začína s prvou etapou výstavby cyklotrasy medzi Poltárom a R. Sobotou
Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) začne o pár týždňov s prvou etapou výstavby cyklotrasy medzi Poltárom a Rimavskou Sobotou.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %