Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
23.06.2021 12:35

V Ploštíne budú inovovať vodovodné potrubie


Ilustračná snímka.


Obyvatelia časti Ploštína budú mať niekoľko týždňov obmedzenú dodávku pitnej vody. Dôvodom je inovácia vodovodného potrubia. Náhradné zásobovanie vodou budú mať zabezpečené.


Práce na inovácii vodovodného potrubia v Ploštíne sa začnú v pondelok 28. júna tohto roku a potrvajú niekoľko týždňov. „Samozrejme, obyvatelia časti Ploštína neostanú bez vody úplne. Počas realizácie prác bude dodávka pitnej vody prerušená len na nevyhnutnú dobu a zásobovanie pitnou vodou bude zabezpečené cisternou alebo iným náhradným riešením,“ informoval Ing. Matej Géci, generálny riaditeľ Liptovskej vodárenskej spoločnosti, a. s., Liptovský Mikuláš (LVS) s tým, že dôvodom na realizáciu stavby je častá poruchovosť na súčasnom vodovodnom potrubí.

„Inováciou takmer šesťstometrového potrubia vytvoríme podmienky na bezproblémové a plynulé zásobovanie pitnou vodou obyvateľov mestskej časti. Práce sa budú realizovať ekologickou bezvýkopovou metódou, tzv. Berstlining, pričom nové potrubie sa položí v rovnakej trase ako pôvodné,“ povedal Matej Géci.

„Pri bezvýkopovej metóde Berstlining ide o mechanické zatiahnutie tyčí zo štartovacej zapaženej jamy do existujúceho potrubia až po cieľovú jamu. Nové potrubie sa následne zatiahne do existujúceho. Pre zaťahovanie sa používa hydraulický agregát poháňaný vznetovým motorom. Po tlakovej skúške a prepláchnutí je potrubie prepojené na existujúci verejný vodovod. Práce na prípojkách sa realizujú v otvorenom výkope pomocou navrtávacích pásov,“ vysvetlil Ing. Tomáš Benikovský, výrobný riaditeľ LVS.

Obmedzená dodávka pitnej vody počas stavebných prác na inovácii vodovodu sa bude týkať obyvateľov rodinných domov od súpisného čísla 130 do 161. „Veríme, že čiastočné obmedzenia obyvatelia mestskej časti Ploštín pochopia a realizácia stavby bude ukončená čo najskôr,“ uzavrel Tomáš Benikovský.

Autor: (Eva PETRANOVÁ, LVS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.02.2021
Vo Veľkých Levároch spustili rekonštrukciu vodovodu za 3,1 milióna eur
V obci Veľké Leváre v okrese Malacky v stredu spustila Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) rekonštrukciu vodovodu za viac ako 3,1 milióna eur.
viac
17.05.2021
Vodnú nádrž Ružiná chcú začať napúšťať v júni
Rekonštrukcia vodnej nádrže Ružiná v Lučeneckom okrese pokračuje, v súčasnosti sú práce na dne nádrže tak, aby ju mohli začať napúšťať v júni.
viac
21.05.2021
Na uzavretú cestu pri Utekáči vyslal kraj geostatika
Cesta III/2724 je momentálne uzavretá pre všetku dopravu, o jej sprejazdnení aspoň v jednom jazdnom pruhu rozhodne statik. Cestu medzi Sihlou a Utekáčom má kraj ambíciu kompletne zrekonštruovať z eurofondov, práce by mohli začať ešte tento rok.
viac
26.07.2021
Obrubníky od pošty po nadjazd sú už vymenené
Dodávateľská stavebná firma vo štvrtok 22. júla 2021 ukončila výmenu poškodených obrubníkov na ulici SNP: v obojsmernom úseku od pošty po železničný nadjazd v Liptovskom Hrádku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %