Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
06.10.2021 04:45

V obci Terňa postavia novú telocvičňu za viac ako 635-tis. eur


Terňa - Ofiálne stránky obce


Poklepaním základného kameňa pri základnej škole (ZŠ) začali v obci Terňa v okrese Prešov s výstavbou novej budovy telocvične za viac ako 635-tis. eur. Stavba by mala byť ukončená v apríli 2023.


"ZŠ má momentálne viac ako 320 žiakov a celých 60 rokov sme telocvik vyučovali v provizórnych podmienkach. Na chodbách, vonku, v upravených triedach a podobne. Preto je to veľmi dôležité pre našu školu, ale aj pre naše športové kluby, dôchodcov a všetkých, ktorí budú mať možnosť športovať aj počas zimných mesiacov, celoročne," uviedol pre TASR starosta Juraj Senderák.      

Financovanie projektu je zabezpečené z dotácie Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v rámci Výzvy pre región vo výške viac ako 178.000 eur, z Fondu na podporu športu sumou takmer 318.000 eur a obec prispeje zo svojich peňazí čiastkou najmenej takmer 140.000 eur. Zhotoviteľom je popradská spoločnosť Arprog.      

Telocvičňa bude mať pôdorys o výmere 28x26 metrov. Vznikne v nej samostatné zázemie so šatňami, sprchami či kabinetmi. Určená bude pre vykonávanie rôznych druhov športov od basketbalu, bedmintonu cez volejbal i malú hádzanú a slúžiť bude jednak žiakom školy v Terni, ale aj okolitým školám.      

"Výzva pre región je už trvalý fond, ktorým podporujeme jednotlivé aktivity v rámci nášho samosprávneho kraja. Samozrejme ide aj o šport, ale nielen o šport. Podporujeme aj národné kultúrne pamiatky, pútnické miesta a rôzne iné aktivity. Som rád, že PSK mohol sumou takmer 180.000 eur prispieť, ale neostali sme v osamotení spolu s obcou. Takisto Fond na podporu športu aktívne pristúpil k riešeniu celej problematiky, keďže obec Terňa má okolo 1300 obyvateľov, zaslúži si mať svoju telocvičňu pre žiakov, ale aj obyvateľov obce," dodal predseda PSK Milan Majerský.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.03.2020
ZMOS skúma financovanie komunálu
Združenie miest a obcí Slovenska začalo v pondelok (2. 3.)s ďalším prieskumom. Sústredíme sa na postoje starostov a primátorov k financovaniu samospráv. Prieskumom kvantifikujeme postoje štatutárnych predstaviteľov samospráv k súčasnému financovaniu a tiež alternatívnym formám financovania komunálu.
viac
09.11.2020
Spoznajte oblasti neziskového sektora: Ľudské práva
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti prináša ďalšie krátke kapitoly o všeobecne prospešných oblastiach neziskového sektora na Slovensku, ktoré zadefinoval Zákon o registri teraz so zameraním na ľudské práva.
viac
24.09.2021
Nové Zámky chcú dostať na Hlavné námestie viac zelene
Centrum Nových Zámkov má byť v budúcnosti zelenšie. Mesto pripravuje projekt s názvom Ozelenenie Hlavného námestia. Financovať ho chce z Environmentálneho fondu.
viac
18.10.2022
Prešovský kraj realizuje prvé aktivity v projekte Poloniny trail
Projekt Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Poloniny trail naberá reálne kontúry. Kraj začína s výstavbou prvých dvoch úsekov cyklookruhu Poloniny trail – od Stakčína, popri vodnej nádrži Starina až po bývalú obec Ruské.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %