Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
19.01.2022 02:25

V meste Poltár bude aj naďalej fungovať projekt občianskej poriadkovej služby


Snímka zdroj: (poltar.sk).


Mesto Poltár bude pokračovať v projekte miestnej občianskej poriadkovej služby (MOPS). Zamestnanie v nej nájdu štyria ľudia.


Na projekt získala samospráva nenávratný finančný príspevok z Ministerstva vnútra SR viac ako 60.830 eur a mesto sa bude podieľať na spolufinancovaním sumou takmer 3202 eur.

„Hliadky považujem pre naše mesto za dôležité najmä na základe skúsenosti z predchádzajúceho obdobia. Okrem posilnenia bezpečnosti, zabezpečovania verejného poriadku a ochrany verejného i súkromného majetku je činnosť MOPS obohatená aj o dôležitý environmentálny aspekt. Nemenej dôležitou súčasťou projektu je aj možnosť nájsť si zamestnanie, v našom prípade v regióne s vyššou mierou nezamestnanosti to budú štyria vybraní uchádzači,“ uviedla k projektu primátorka Martina Brisudová.

Členovia hliadky prispievajú k bezpečnosti detí a mládeže, ochrane majetku a pomáhajú napríklad aj pri dodržiavaní pravidiel cestnej premávky najmä v blízkosti škôl. Náplň práce pracovníkov MOPS je doplnená o zelený aspekt v oblasti výkonu preventívnych opatrení, ktoré prispievajú k ochrane životného prostredia. Zámerom je aj podpora komunitného rozvoja, predchádzanie vzniku konfliktov a zníženie kriminality.

Hliadka bude pracovať v katastrálnom území mesta a v mestských častiach. Projekt realizuje mesto už druhýkrát. Schválený bol na dobu 15 mesiacov. „Aktuálne je vypísané výberové konanie na pracovné pozície a záujemcovia môžu svoje žiadosti posielať na adresu mestského úradu do 20. januára do 12. hodiny,“ uvádza mesto na svojej internetovej stránke.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Miestna občianska poriadková služba čoskoro začne činnosť aj v Starej Ľubovni
Projekt „Zriadenie miestnej občianskej poriadkovej služby v Starej Ľubovni (MOPS)“ sa posúva do ďalšej etapy, ktorou je samotná činnosť miestnej občianskej poriadkovej služby. Už od 1. decembra 2017 začnú jej členovia aktívne pôsobiť na celom území mesta.
viac
09.01.2018
Vo Svidníku nainštalujú 12 nových monitorovacích kamier
Svidnícka samospráva sa v tomto roku intenzívnejšie zameria na znižovanie kriminality. Bezpečnosť na uliciach chce zabezpečiť rozšírením počtu monitorovacích kamier aj zriadením Miestnej občianskej poriadkovej služby.
viac
11.07.2019
Mesto zriadilo miestnu občiansku poriadkovú službu
Samospráva Bánoviec nad Bebravou zriadila miestnu občiansku poriadkovú službu. Jej členovia budú nápomocní mestskej a štátnej polícii pri dohľade nad dodržiavaním zákonov, mestských vyhlášok, verejného poriadku, nočného pokoja, a to najmä v lokalitách, kde sídli marginalizovaná rómska komunita.
viac
03.01.2022
V Liptovskom Mikuláši opäť zriadia občiansku poriadkovú službu
V Liptovskom Mikuláši od marca opäť zriadia miestnu občiansku poriadkovú službu. Mesto realizuje projekt tretíkrát, z externých zdrojov naň získalo takmer 137 000 eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %