Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
24.11.2017 05:45

V Handlovej finišujú s rekonštrukciou komunikácií


Ilustračná snímka: (handlova.sk).


V Handlovej finišujú s projektom väčšej rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov vo viacerých častiach mesta. Samospráva zároveň investovala financie aj do opravy parkovísk. Celá investícia ju vyšla na takmer 1,5 milióna eur.


"Celkovo sa v Handlovej opravovalo 19 ciest v dĺžke takmer šesť kilometrov a o ploche 31 000 metrov štvorcových (m2), chodníky v dĺžke 1,1 kilometra o ploche približne 1800 m2 asfaltovou zmesou, zámková dlažba je položená na chodníkoch v celkovej dĺžke viac ako 420 metrov o ploche približne 1000 m2," zhrnula hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.       

S prácami na obnove miestnej infraštruktúry začal dodávateľ, spoločnosť Strabag, s. r. o., so sídlom v Bratislave, v apríli tohto roka. Oprava komunikácií a chodníkov je takmer pred úplným dokončením. "Mesiace november a december ešte slúžia na dokončenie chodníka na Ulici kpt. Nálepku. Komunikácia a chodník, situované na ulici Mostná, sa budú rekonštruovať v nastávajúcom roku z dôvodu, že na tomto sídlisku sa realizoval v súbehu aj ďalší projekt, a to polopodzemné kontajnery. Zostávajúcou časťou plánovaných opráv komunikácii s predpokladom realizácie v druhom kvartáli 2018 zostáva časť ulice Kremnická," doplnila hovorkyňa mesta.       

Obnovu infraštruktúry zabezpečila radnica vo viacerých častiach mesta, a to vrátane Morovna a Novej Lehoty. Mesto vyhradilo z aktuálneho rozpočtu na tento účel vlastné zdroje vo výške takmer 400 000 eur, ďalšie peniaze prefinancuje z úveru vo výške milión eur.       

"Z dôvodu zvýšenia kvality spevnených a parkovacích plôch začalo mesto koncom septembra s opravou parkoviska za domom kultúry. Práce za približne 100 000 eur zrealizoval dodávateľ do konca októbra. Domáci aj návštevníci tak môžu bezplatne parkovať na opravených 30 parkovacích miestach a spevnených plochách," ozrejmila Paulínyová.       

Novotou podľa nej vonia aj parkovisko pri mestskom cintoríne, kde sa zmenil režim dopravy. "Parkovisko má nový vjazd a výjazd, čím sa parkovanie a vychádzanie z parkoviska stalo bezpečnejším," dodala.       

Prioritu opráv dostali od mesta tie komunikácie, ktoré boli v zlom technickom stave, zároveň po nich jazdí mestská hromadná doprava a kde žije najviac obyvateľov. Možnosť pripomienkovať či dopĺňať zoznam mali aj mestskí poslanci, ktorých návrhy sa premietli do finálnej verzie zoznamu ulíc a mestského rozpočtu na rok 2017.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.09.2016
Handlová ide rekonštruovať mestské komunikácie za viac ako 2,8 milióna eur
Na viac ako 2,8 milióna eur vyčíslila handlovská samospráva celkovú investíciu do postupnej rekonštrukcie mestských komunikácií a chodníkov na území Handlovej.
viac
18.05.2017
Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov
Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.
viac
24.07.2017
Samosprávu čakajú najzásadnejšie investície tohto roka
Mesto Poprad čakajú v nasledujúcich mesiacoch najzásadnejšie investície tohto roka. Od začiatku roka 2017 zrealizovala samospráva už viacero investičných aktivít.
viac
14.10.2020
Mesto Svidník pokračuje v rekonštrukcii miestnych komunikácií a chodníkov
Mesto Svidník začalo ďalšiu fázu rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov. Celkovo preinvestuje viac ako 117 000 eur. Informovala o tom hovorkyňa mesta Kristína Tchirová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %