Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
18.05.2017 01:52

Radnica začala s rekonštrukciou ciest a chodníkov


Slovenská správa ciest zrekonštruuje cestu I/18 od Palúčanského mosta po nemocnicu. Súčasťou rekonštrukcie bude aj jej rozšírenie a vytvorenie parkovacích miest. V súčastnosti autá parkujú len na nespevnenej krajnici.


Liptovskomikulášska mestská samospráva sa s príchodom jarného počasia púšťa do rekonštrukcie ciest a chodníkov. Nový asfalt dostanú tisícky metrov komunikácií v centre mesta aj v mestských častiach.


"Na rekonštrukcie ciest a chodníkov sa môžu tešiť obyvatelia každej mestskej časti. V centre mesta sme vyčlenili financie na rekonštrukciu chodníkov na Námestí mieru, Kukučínovej a Pišútovej ulici," uviedol Gabriel Lengyel z mestského úradu. Magistrát podľa neho obnoví aj komunikáciu Do malého poľa v Ploštíne, chodníky pri hlavnej ceste I/18 v Okoličnom, pri bytovom dome na Palúčanskej, pri materskej škole v Palúdzke a zrekonštruuje vnútrobloky na ulici Žiarskej a Slivkovej.      

Ako doplnila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková, Mikulášania sa v tomto roku môžu tešiť aj na nové parkovacie miesta. Parkovacie plochy vzniknú na ulici Československej brigády, na námestí SNP v mestskej časti Palúdzka a na Jabloňovej ulici na Podbrezinách. V Demänovej radnica vybuduje nový chodník pri hlavnej ceste a obnova sa dotkne aj križovatky na Mincovej ulici v Liptovskej Ondrašovej," informovala hovorkyňa.      

Na veľkoplošné opravy vyčlenila samospráva 100 000 eur, zamerať sa chce na bezbariérové úpravy chodníkov pri Vrbickom cintoríne, na ulici 1. mája, Mincovej a Vrlíkovej. Spomaľovacie prahy pribudnú na Kernovej a Janoškovej, na viacerých priechodoch pre chodcov nainštalujú špeciálne osvetlenie.      

Mesto Liptovský Mikuláš investovalo od roku 2015 do zlepšenia stavu ciest a chodníkov takmer 3,7 milióna eur, pričom bežné výdavky na ich údržbu predstavovali 1,7 milióna eur. "Komplexnou obnovou prešli v uplynulých dvoch rokoch ulice Parková, Dechtárska, Majerská, Bodická, Kukučínova či Kernová. Nové parkovisko pribudlo na Brezovej," dodala Čapčíková.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.11.2017
V Handlovej finišujú s rekonštrukciou komunikácií
V Handlovej finišujú s projektom väčšej rekonštrukcie miestnych komunikácií a chodníkov vo viacerých častiach mesta. Samospráva zároveň investovala financie aj do opravy parkovísk. Celá investícia ju vyšla na takmer 1,5 milióna eur.
viac
31.12.2020
Pred Vianocami zrekonštruovala trenčianska radnica cesty takmer za 900 000 eur
Trenčianska radnica stihla ešte pred vianočnými sviatkami zrekonštruovať niekoľko miestnych komunikácií takmer za 900 000 eur. Výsledkom rekonštrukcií sú i parkovacie miesta, miesto pre novú zeleň a zrekonštruovaná autobusová zastávka.
viac
23.06.2021
B. Bystrica chystá najväčšiu rekonštrukciu miestnych komunikácií
Zatiaľ, čo sa v súčasnosti zameriava pozornosť na rekonštrukciu Hornej ulice, Partizánskej cesty a Javorníckej ulice, ktoré sú už v rukách zhotoviteľa, mestské zastupiteľstvo schválilo návrh na vyčlenenie sumy vo výške 5 000 000 eur na ďalšiu rekonštrukciu najvyťaženejších ciest v Banskej Bystrici.
viac
29.07.2022
Žilina obnovuje cesty aj chodníky, práce potrvajú do konca októbra
Do konca októbra potrvá oprava viacerých dopravných úsekov miestnych komunikácií, chodníkov a asfaltových športových ihrísk v meste Žilina. Samospráva postupne opraví približne 35 000 štvorcových metrov plôch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %