Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.08.2019 10:10

Uzavreté detské ihriská mesto opravilo a opäť slúžia deťom


Ihrisko na Nanterskej ulici


Štyri detské ihriská, ktoré pre zlý technický stav muselo mesto opraviť, sú opäť otvorené a prístupné verejnosti. Rekonštrukcia trvala 21 dní a vyžiadala si 76 tisíc eur.


S nevyhnutnými opravami ihrísk na uliciach Nanterská, Nitrianska, Limbová a na Ulici Jura Hronca sa začalo začiatkom júla. Ihriská podľa záverov ročnej revíznej kontroly nezodpovedali platným normám. Herné prvky boli zastaralé a poškodené, neboli osadené podľa noriem a ihriskám chýbali dopadové plochy. Rekonštrukciou sa tieto nedostatky odstránili a plochy môžu opäť slúžiť deťom. „V marci sa kontrolou zistilo viacero nedostatkov, ktoré by mohli ohroziť zdravie hrajúcich sa detí. Ihriská sme preto uzavreli a hľadali dodávateľa rekonštrukčných prác. Celý proces trval istý čas, čo pochopiteľne vyvolalo nevôľu rodičov, no naším zámerom bolo vytvoriť bezpečný priestor pre deti. Som rád, že ihriská máme otvorené a opäť sa do nich vrátil detský smiech a radosť,“ uviedol primátor Žiliny Peter Fiabáne. Opravu vo výške 76 tisíc eur financovalo mesto zo svojho rozpočtu.

Mesto Žilina má v správe 155 detských ihrísk, pričom väčšina z nich je pôvodných a obsahuje kovové prvky. Zvyšok ihrísk má novšie prvky, prípadne kombináciu starých a nových prvkov. Do údržby detských ihrísk investuje samospráva ročne približne 60 tisíc eur.

 

a

 

Autor: Mgr. Barbora Zigová - hovorkyňa mesta Žilina


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.11.2016
Trenčiansky hrad je opäť sprístupnený verejnosti aj cez týždeň
Od 29. októbra 2016 je Trenčiansky hrad opäť otvorený aj počas týždňa. Po necelom mesiaci vytrvalých prác sa robotníkom podarilo odstrániť kovovú konštrukciu spred vstupu na hrad.
viac
01.10.2020
V Detve robili kontrolu detských ihrísk, posúdiť chcú ich stav
Mesto Detva robilo počas septembra kontrolu detských ihrísk na svojom území. „Výstupom bude posúdenie ich technického stavu, ale aj využiteľnosti, a na základe poznatkov bude mesto ďalej postupovať.
viac
07.10.2020
Žilina zrekonštruovala tri materské školy za 1,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Žilina zrekonštruovalo materské školy (MŠ) Čajakova, Trnavská a Petzvalova za viac ako 1,5 milióna eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka získalo financie z eurofondov v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
29.07.2022
Žilina obnovuje cesty aj chodníky, práce potrvajú do konca októbra
Do konca októbra potrvá oprava viacerých dopravných úsekov miestnych komunikácií, chodníkov a asfaltových športových ihrísk v meste Žilina. Samospráva postupne opraví približne 35 000 štvorcových metrov plôch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %