Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
11.10.2021 09:50

Úrad vlády vyhlási výzvu na základné ponuky rekonštrukcie kaštieľa v Rusovciach


Kaštieľ v Rusovciach. Zdroj: vypadni.sk


Potenciálni zhotovitelia stavebnej obnovy národnej kultúrnej pamiatky (NKP) kaštieľa v bratislavských Rusovciach môžu formulovať základnú ponuku a návrh technologických riešení rekonštrukcie.


Úrad vlády (ÚV) SR je tesne pred vyhlásením výzvy, pre TASR to potvrdil vedúci ÚV Július Jakab. "Po odovzdaní dokumentácií záujemcov, poskytnutí informácií o zákazke a ukončení námietkového konania, ktoré sa týkalo spôsobilosti a splnenia podmienok prihlásených kandidátov, prichádzame k výzve na predloženie základnej ponuky," uviedol. Ešte pred koncom roka by malo prísť k vyhodnocovaniu základných ponúk odbornou komisiou a konzultáciám s kandidátmi o ich projektoch a návrhoch technologických riešení. "Predpokladáme, že niekedy v marci 2022 budú uchádzači vyzvaní na predloženie konečnej ponuky vrátane tej cenovej," odhaduje.       

Zdôraznil, že pri vyhodnocovaní nielen konečných, ale už aj základných ponúk budú okrem expertov prítomní aj zástupcovia mimovládneho sektora, aby sa zabezpečila čo najväčšia transparentnosť obstarávania. Už v júni úrad informoval, že zriaďuje špeciálnu skupinu pozorovateľov k priebehu obstarávania, do tejto skupiny pozval aj zástupcov Transparency International Slovensko či Nadácie Zastavme korupciu.       

"K podpisu zmluvy s víťazným uchádzačom by mohlo prísť v máji a konečne by sa rekonštrukcia objektu mohla začať," opatrne prognózuje Jakab ideálny scenár tendra. Upozorňuje pritom, že čas obstarávania a jeho proces nemožno dopredu odhadnúť. "Je potrebné rátať aj so zákonnou možnosťou podávať námietky, ktoré obstarávanie predĺžia," pripomenul.       

Verejné obstarávanie na rekonštrukciu NKP Rusovce - stavebné práce týkajúce sa rekonštrukcie kaštieľa, parku vrátane objektu čeľadníka vyhlásil ÚV SR v decembri 2019. Začatý proces zbrzdila námietka jedného z účastníkov, smerovaná proti výberu záujemcov spĺňajúcich podmienky účasti v tendri.       

Odhadovaná cena zákazky podľa oznámenia je 71.351.790,93 eura bez DPH. Cieľom rekonštrukcie je obnoviť objekt tak, aby mohol byť využívaný na reprezentatívne účely, no zároveň umožniť sprístupnenie aj pre verejnosť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach vyjde na viac ako milión eur
Kaštieľ v Rusovciach bude mať nový projekt na jeho rekonštrukciu. Vypracovať ho má Združenie NKP Rusovce za viac ako jeden milión eur s DPH.
viac
13.06.2018
Kaštieľ v Rusovciach i jeho park majú kompletne obnoviť do roku 2023
Do roku 2023 by mal byť kompletne zrekonštruovaný kaštieľ v Rusovciach, vrátane objektu čeľadníka a historického parku. Na projekt rekonštrukcie národnej kultúrnej pamiatky (NKP) sú odhadované náklady vo výške viac ako 75 miliónov eur bez DPH.
viac
12.07.2018
S financovaním rekonštrukcie NKP Rusovce sa bude rátať v štátnom rozpočte
Rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky (NKP), kaštieľa v bratislavských Rusovciach, by mala podľa odhadov stáť viac ako 75 miliónov eur bez DPH.
viac
14.05.2021
Práce na rekonštrukcii Malého kaštieľa napredujú
Práce na rekonštrukcii takzvaného Malého kaštieľa v meste Snina, národnej kultúrnej pamiatky (NKP) evidovanej Pamiatkovým úradom SR ako Dom služobníctva, napredujú podľa plánu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %