Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
21.07.2020 11:25

UCM pripravila pre deti letnú mediálnu školu


Ilustračná snímka: (tasr).


Letná mediálna škola je súčasťou denného tábora, ktorý sa uskutoční na Fakulte masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda (FMK UCM) v Trnave od 27. do 31. júla.


Jej cieľom je deťom do 14 rokov priblížiť fungovanie médií a naučiť ich, ako sa vytvárajú mediálne obsahy. Program je, ako uviedla za organizátorov Slávka Grácová, pripravený hravou formou a doplnený o športové aktivity.

„Prevedieme ich svetom printových médií, rozhlasového a televízneho vysielania. Pokúsime sa naučiť deti základy tvorby príspevkov, fotografovania, ale aj strihu zvuku a videa,” vysvetlila Grácová. Budú sa podieľať na príprave a nahrávaní rozhlasovej rozprávky, televízneho spravodajstva či vlastného videoklipu. Zoznámia sa aj s tvorbou novín, prípravou reportáže a naučia sa, ako správne fotografovať mobilným telefónom na sociálne siete. Výstupy, ktoré počas celého týždňa vytvoria, predstavia posledný deň rodičom.

„Nielen dospelí, ale aj deti, prichádzajú denne do kontaktu s médiami. Okrem nich množstvo informácií získavajú z internetu a sociálnych sietí. Je dôležité, aby mediálne obsahy neprijímali len pasívne, ale aby spoznali aj základné zásady ich tvorby a porozumeli zdrojom informácií,” zdôraznila dekanka fakulty Ľudmila Čábyová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.05.2020
Záujemcovia o inkluzívne vzdelávanie sa môžu prihlásiť do Školy inkluzionistov
Nadácia pre deti Slovenska spustila prihlasovanie sa do nového ročníka grantovo-vzdelávacieho projektu Škola inkluzionistov. K 40 školám na ceste k inklúzii sa môže pripojiť ďalších 20 priaznivcov inkluzívneho vzdelávania.
viac
01.07.2020
Žiaci budú môcť v auguste navštevovať letné školy
Žiakom základných a stredných škôl sa začali v stredu letné prázdniny. Počas júla a augusta si budú môcť oddýchnuť od školských povinností. V auguste môžu navštevovať letné školy, na ktoré Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vyčlenilo v tomto roku 500 000 eur.
viac
07.07.2020
Zariadenie lesnej pedagogiky pripravilo zážitkové programy pre rodiny
Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch Mlynica pod Vysokými Tatrami spúšťa od 13. júla zábavno-vzdelávacie programy pre rodiny s deťmi.
viac
27.07.2020
Letná škola Teach for Slovakia je súčasťou prípravy nových účastníkov programu
Letná škola Teach for Slovakia, ktorá trvá do 31. júla, je súčasťou šesťtýždňovej prípravy nových účastníkov programu s rovnakým názvom. Podujatia sa tento rok zúčastňuje viac ako sto detí, ktoré sú rozdelené do šiestich tried.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %