Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
07.02.2024 04:05

TTSK začal v Trnave budovať nové psycho-sociálne centrum


Ilustračná snímka, zdroj: FB


Psychologická a psychiatrická ambulancia spolu s psychiatrickým stacionárom budú súčasťou nového psycho-sociálneho centra, ktoré buduje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v novoetablovanom zdravotníckom zariadení Zdravá župa na Študentskej 16 v Trnave.


Termín ukončenia stavebných prác je stanovený na jeseň 2024. Informoval o tom TTSK. "Potreba zdravotnej starostlivosti v oblasti duševného zdravia neustále narastá. Čoraz viac ľudí vyhľadáva pomoc psychológov či psychiatrov a tento dopyt vnímame aj v Trnavskom kraji. Rozhodli sme sa preto vybudovať nové centrum, stavebné práce na objekte sa začali v januári, z rozpočtu sme naň vyčlenili 800.000 eur," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. Službu centra rozšíri aj sociálne poradenstvo.         

Nevyužívané priestory v zdravotníckom zariadení, ktoré vzniklo v bývalom internáte Strednej priemyselnej školy technickej, aktuálne prechádzajú rozsiahlou rekonštrukciou a rozširovaním. Modernizácia zahŕňa adaptáciu priestorov, výmenu okien, podláh a ďalšieho vybavenia. Obnovou prejde aj strecha objektu, fasáda a vonkajší areál. Súčasťou budú aj priestory pre administratívu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.
viac
23.12.2020
Kraj podpísal s MK zmluvu na 7,7 milióna eur na kreatívne centrum
V Trnave vznikne nové Kreatívne centrum, na ktorého vybudovanie podpísal Trnavský samosprávny kraj (TTSK) s Ministerstvom kultúry (MK) SR zmluvu. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
08.02.2021
V Trnave začína vznikať kreatívne centrum
Trnavská župa vyhlásila verejné obstarávanie na stavebné práce s odhadovaným nákladom vyše 4,7 milióna eur bez DPH a trvaním 17 mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %