Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
22.12.2018 03:10

Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy


Ilustračná snímka (ttsk)


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.


Zvýšenie ich platov je premietnuté už aj v schválenom rozpočte na rok 2019 v sume približne tri milióny eur.       

"Reflektujeme stav, že zamestnanci sociálnych zariadení sú nedocenení a ich práca je mimoriadne náročná. Preto sme sa usilovali v tomto roku nájsť dodatočné zdroje na systémové zvýšenie ich platov, ako aj na jednorazovú koncoročnú finančnú odmenu. Keďže zvýšenie platov je systémové, samozrejme sme ho premietli aj do rozpočtu na rok 2019," povedal predseda TTSK Jozef Viskupič pri bilancovaní roku v sociálnej oblasti.       

TTSK sa skvalitňovaniu pracovných podmienok pre zamestnancov sociálnych zariadení nevenuje len v rovine finančného ohodnotenia. Ako prvý realizuje Projekt pomáhajúcich profesií, ktorý je zameraný na rozvoj ľudského potenciálu a prevenciu syndrómu vyhorenia zamestnancov zariadení sociálnych služieb.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.12.2018
Kapacita zariadení pre seniorov na Slovensku je alarmujúco nedostatočná
Najvyšší kontrolný úrad vyzýva zodpovedných prijímať také strategické opatrenia, ktoré prispejú k zvýšeniu kapacít zariadení sociálnych služieb pre seniorov a zároveň povedú k lepšiemu finančnému ohodnoteniu práce opatrovateľov.
viac
15.01.2021
Obce a mestá môžu o dotácie požiadať aj cez portál DCOM
Trnavská župa premiérovo umožnila obciam a mestám požiadať o dotácie zo svojho rozpočtu aj prostredníctvom Dátového centra obcí a miest (DCOM). Majú na to čas do 5. februára 2021.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
20.04.2023
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb prešla verejným prerokovaním
Koncepcia rozvoja sociálnych služieb na území Trnavského kraja v rokoch 2023 až 2030 prešla verejným prerokovaním. Informoval o tom odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %