Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
22.05.2023 03:20

Poslanci samosprávneho zastupiteľstva odhlasovali nákup pozemkov na Záhorí


Centrum sociálnych služieb Rohov.


Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom poslednom zasadnutí odsúhlasili nákup pozemkov v obci Dojč a Smolinské v okrese Senica. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.


Krajskí poslanci schválili kúpu pozemku v obci Dojč za necelých 60 000 eur, kde samospráva plánuje poskytovať pobytovú sociálnu službu, ktorá bude fungovať ako zariadenie podporovaného bývania s kapacitou 12 miest. "Cieľom je v obci vybudovať aj zariadenie poskytujúce ambulantnú sociálnu službu s kapacitou 20 miest ako denný stacionár pre klientov Centra sociálnych služieb v Rohove a obyvateľov obce a blízkeho okolia," uviedol odbor komunikácie.

Schválená bola aj kúpa pozemku v katastri obce Smolinské a jeho zverenie do správy Domova sociálnych služieb pre dospelých v Moravskom Svätom Jáne s cieľom vybudovania špecializovaného zariadenia pre prijímateľov sociálnej služby s kapacitou 30 miest.

Poslanci odsúhlasili predloženie žiadosti o poskytnutie finančnej podpory zo Štátneho fondu rozvoja bývania na vybudovanie Špecializovaného zariadenia sociálnych služieb v Moravskom Svätom Jáne vo výške maximálne takmer 3,4 milióna eur.

Zvyšok výdavkov projektu v objeme necelých 2,5 milióna eur bude financovaný z rozpočtu kraja. Výstavba zariadenia sociálnych služieb s kapacitou pre 40 klientov začala uplynulý mesiac, pričom by stavebné práce mali trvať 18 mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Zamestnancom sociálnych zariadení v Trnavskom kraji zvýšili mzdy
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) vyčlenil od druhého polroka tohto roku na zvýšenie platov zamestnancov zariadení sociálnych služieb sumu vyše milióna eur. Ďalší milión eur uvoľnil ku koncu roka aj na jednorazovú odmenu pre týchto pracovníkov.
viac
23.11.2019
SK8: Kraje chcú rozšíriť kompetencie kontrol v sociálnych zariadeniach
Predstavitelia ôsmich vyšších územných celkov (VÚC) po piatkovom rokovaní združenia SK8 v Trnave vyšli s požiadavkou na posilnenie pozície krajov pri novom operačnom programe regionálneho rozvoja na roky 2021 - 2027.
viac
16.01.2021
Župa distribuuje ochranné prostriedky do zariadení sociálnych služieb
Trnavský samosprávny kraj v týchto dňoch distribuuje ochranné prostriedky do župných, obecných, mestských a neverejných zariadení sociálnych služieb. Státisíce kusov materiálu sú postupne prerozdeľované medzi 108 poskytovateľov sociálnych služieb v celom kraji.
viac
07.02.2024
TTSK začal v Trnave budovať nové psycho-sociálne centrum
Psychologická a psychiatrická ambulancia spolu s psychiatrickým stacionárom budú súčasťou nového psycho-sociálneho centra, ktoré buduje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v novoetablovanom zdravotníckom zariadení Zdravá župa na Študentskej 16 v Trnave.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %