Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
02.10.2017 10:26

Triedim, triediš, triedime


Snímka zdroj: (presov.sk).


Prešovské technické služby sa zapojili do vyučovacieho procesu. Deti prešovských škôl učia triediť odpad. 


V takmer v dvoch stovkách tried prešovských základných škôl pribudli špeciálne farebné tašky. Školáci do nich triedia odpad a zároveň sa učia o dôležitosti takéhoto prístupu k životnému prostrediu. 

V rámci pilotného projektu Triedim, triediš, triedime, ktorý odštartovalo Ministerstvo životného prostredia SR,  oslovili Technické služby mesta Prešov všetky prešovské základné školy a triedam z prvého stupňa dali možnosť zapojiť sa do jeho napĺňania. Každá trieda prihlásenej základnej školy bola v týchto dňoch vybavená setom troch farebných tašiek (zelená - sklo, žltá - plasty, modrá - papier) a informačnou tabuľou, ktorá primeraným spôsobom naviguje žiakov ako správne svoj odpad roztriediť. 

"Na našu výzvu zareagovalo sedemnásť z devätnástich základných škôl na území mesta Prešov," uviedol riaditeľ TsMP a.s. Milan Tóth a dodal: "Verím, že dáme príklad aj ďalším školám a školákom, ale aj rodičom týchto detí. Zo skúsenosti môžem potvrdiť len jedno, že najrýchlejšia cesta k zmene prístupu v triedení odpadov dospelých vedie cez ich deti."

Celkovo sa do nového environmentálneho programu Triedim, triediš, triedime, ktorého cieľom je podporiť separovanie odpadu v školách i efektívne zvýšiť informovanosť detí v tejto oblasti, v Prešove zapojilo 189 tried. 

Autor: (MsÚ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.12.2016
Denne posúvame odpadovú gramotnosť, aby Slováci triedili viac
Od septembra zatiaľ preškolených 206 základných a 234 materských škôl – taká je bilancia organizácie zodpovednosti výrobcov (OZV) ENVI - PAK o ozrejmovaní správneho separovania odpadov v slovenských domácnostiach a všetkého čo s tým súvisí.
viac
10.04.2017
Cez žiakov učí škola triediť aj rodičov a starých rodičov
Už osem rokov sa pozoruhodným spôsobom pedagógovia kremnickej Základnej školy na Angyalovej ulici venujú environmentálnej výchove žiakov.
viac
11.04.2017
Tak vlani triedili vo Vranove nad Topľou
V minulom roku vyzbierali vo Vranove nad Topľou 7125 ton zmiešaného komunálneho odpadu, čo je o 35 ton viac ako v roku 2015. Zároveň vytriedili aj 337 ton papiera, skla a plastov, čo je o 32 ton viac ako v roku 2015.
viac
01.10.2017
Školské nádoby na triedený zber si žiaci môžu zhotoviť aj sami
„Ak si deti vlastnými rukami vyrobia a pomaľujú nádoby na triedený zber, obyčajne k nim majú lepší vzťah ako k štandardným plastovým košom,“ hovorí o svojich skúsenostiach so školákmi známy environmentalista Ing. Miloš Veverka. „Okrem iného ich napríklad nepoškodzujú.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %