Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
08.02.2022 03:20

Trenčianska radnica zrekonštruuje ďalší vnútroblok na Sihoti


Zrekonštruovaný vnútroblok na Sihoti medzi ulicami Šoltésovej, Považská a Gagarinova. Snímka zdroj: (Mesto Trenčín).


Trenčianska radnica chce na jar začať s rekonštrukciou vnútrobloku medzi ulicou Márie Turkovej a Hodžovou ulicou na Sihoti. Investičná akcia za 158 000 eur bude financovaná z eurofondov, piatimi percentami sa na nej bude podieľať mesto.


Ako informovala hovorkyňa Trenčína Erika Ságová, vnútroblok je ohraničený bytovými domami s viac ako 500 obyvateľmi, spádovo tento priestor slúži takmer tisícke obyvateľov. Väčšiu časť plochy zaberajú dve asfaltové športové ihriská. Ich stav neumožňuje plnohodnotné a bezpečné využívanie. V území chýbajú lavičky, osvetlenie a zanedbaná parková úprava nevytvára príjemné prostredie.

Mesto chce podľa nej priestor spríjemniť s dôrazom na aktivity detí a plánuje tu zrealizovať konkrétne ekologické opatrenia s ohľadom na klimatické zmeny. Ešte v roku 2020 získal Trenčín na to nenávratný finančný príspevok.

„Na ploche viac ako 2000 štvorcových metrov pribudnú lavičky, odpadové nádoby, detské hracie zariadenia, drobná architektúra, bezbariérové prístupy, obnovia sa chodníky, spevnené plochy i osvetlenie. Vysadíme 12 stromov, 229 krov, 1729 trvaliek a okrasných tráv a 262 cibuľovín. Trávnatá plocha bude mať 1111 štvorcových metrov,“ doplnila hovorkyňa s tým, že v priestore počítajú s integráciou prvkov zelenej a sivej infraštruktúry na trvalo udržateľné hospodárenie so zrážkovými vodami.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
17.01.2022
Detské ihriská v Trenčíne sú už bezpečnejšie
V Trenčíne na detských ihriskách zredukovali herné prvky. Mnohé nespĺňali bezpečnostné kritériá a viaceré z nich ani nebolo možné opraviť tak, aby spĺňali kritériá dnešnej legislatívy. Zároveň však pribudli nové prvky a aj celkom nové ihriská.
viac
06.04.2022
B. Štiavnica po obnove ulice Pod kalváriou bude rekonštruovať aj Dolnú Reslu
Po rekonštrukcii ulice Pod kalváriou, ktorá aktuálne finišuje, sa začne v starobylej Banskej Štiavnici aj obnova ďalšej dôležitej cesty v centre mesta – Dolnej Resly. Náklady na jej obnovu by mali dosiahnuť približne 851 000 eur. Uviedla to primátorka Nadežda Babiaková.
viac
14.09.2022
V Trenčíne ukončili rekonštrukciu Matúšovej ulice spájajúcej centrum s hradom
Mesto Trenčín v spolupráci s Trenčianskymi vodárňami a kanalizáciami (TVK) a Trenčianskym samosprávnym krajom (TSK) ukončilo rekonštrukciu historickej Matúšovej ulice spájajúcej centrum mesta s Trenčianskym hradom. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %