Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
05.06.2020 12:15

Súťaž na revitalizáciu Slanického ostrova umenia


Plagát súťaže.


Žilinský samosprávny kraj vyhlásil urbanisticko-architektonickú súťaž na revitalizáciu Slanického ostrova. Súťažné návrhy je možné predkladať do 27. júla 2020. Víťaz získa odmenu vo výške tritisíc eur.


Proces obnovy Slanického ostrova umenia rozbehla župa vlani, kedy začala s jeho čistením. Nasledovala obnova chodníkov a spevnených plôch. Minuloročnou novinkou je aj 3D vizualizácia hlavného oltára. Do ďalšej obnovy chce zapojiť aj odbornú verejnosť. ,,Veríme, že súťaž prinesie netradičné pohľady a nové inšpirácie ako plnohodnotne využiť priestor ostrova. Súčasťou musí byť aj návrh bezbariérového prístupu na ostrov. Tvorcom nechávame voľnú ruku pri návrhoch urbanistického, architektonického, či krajinárskeho riešenia. Tešíme sa na nové nápady,“ uviedla županka Erika Jurinová. Župa od revitalizácie očakáva estetické kultúrno-spoločenské využitie priestoru zapojením čo najširšej verejnosti.

Súťaž bude jednokolová. Počet účastníkov nie je limitovaný. Doručené návrhy budú kontrolované najskôr po formálnej stránke. Tie, ktoré splnia stanovené súťažné podmienky, bude hodnotiť ďalej porota pozostávajúca zo štyroch oblastí – odborná komisia (30 %), poslanecká komisia (30 %), verejnosť (30 %) a komisia predsedníčky ŽSK (s pomerným hlasom 10 %).

Župa ocení tri najlepšie návrhy finančnou odmenou. Víťaz získa tritisíc eur, druhý v poradí dvetisíc eur a tretí tisíc eur.

Bližšie informácie a podmienky súťaže sú k dispozícií na: http://www.regionzilina.sk/sk/vyzva-predkladanie-ponuk-revitalizacia-slanickeho-ostrova-umenia.html

Autor: (Martina REMENCOVÁ, hovorkyňa kancelárie predsedníčky ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2017
Vyhlásenie 9. ročníka súťaže Dedina roka
Slovenská agentúra životného prostredia zverejnila 21. marca 2017 podmienky a pravidlá súťaže Dedina roka pre rok 2017. Spolu s Ministerstvom životného prostredia SR, Spolkom pre obnovu dediny a Združením miest a obcí Slovenska tak vyhlásila už 9. ročník národnej súťaže Dedina roka.
viac
29.09.2020
Žilina vyhlásila súťaž na revitalizáciu Bulváru
Mesto Žilina vyhlásilo urbanisticko-krajinársko-architektonickú súťaž, ktorej cieľom je nájsť vyhovujúce riešenie verejného priestoru na Bulvári.
viac
14.10.2020
Súťaž vyzýva žiakov ZŠ, aby sa stali dobrodruhmi a spoznali horný Zemplín
Motivovať k aktívnemu pohybu a spoznávať územie horného Zemplína je cieľom súťaže určenej žiakom základných škôl (ZŠ) Staň sa dobrodruhom a spoznaj horný Zemplín.
viac
07.01.2021
Celoštátna súťaž Fénix - Kultúrna pamiatka roka 2018 a 2019
Ministerstvo kultúry ocení najlepšie obnovené či zrekonštruované pamiatky. Majitelia všetkých národných kultúrnych pamiatok sa môžu so svojimi projektmi prihlásiť do celoštátnej súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka 2018 a 2019. Prihlášky do súťaže musia poslať do 31. januára 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %