Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.01.2021 08:00

Stupava začala s revitalizáciou Pivovarského rybníka v parku


Pivovarský rybník. Snímka zdroj: (stupava.sk).


Zamestnanci Verejnoprospešných služieb Stupava začali tento týždeň s revitalizáciou v súčasnosti nevyužívaného a bahnom zaneseného Pivovarského rybníka.


„Cieľom je v tejto lokalite pre návštevníkov pripraviť nové atraktívne miesto na vychádzky a stretnutia,” uviedlo mesto na sociálnej sieti.

Samospráva spresnila, že v spolupráci s vodohospodárskym podnikom v úvodnej fáze odstraňuje nánosy z dna rybníka, rovnako prebieha aj čistenie prítokového kanála. „Následne budú realizované terénne úpravy a vyrovnanie po mechanizmoch,” dodalo mesto.

V ďalších týždňoch príde k úprave brehov rybníka a úprave okolia. Ráta sa s revitalizáciou lavičiek, ošetrením zelene, podľa možností i s okrasnou výsadbou v okolí.

Práce by mali byť hotové v priebehu jarných mesiacov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.01.2021
Na Šrobárovom námestí v Petržalke vznikne nový zelený priestor
Na Šrobárovom námestí v bratislavskej Petržalke vznikne nový zelený priestor. Mestská časť tam plánuje vysadiť približne 50 stromov.
viac
03.05.2021
Do čistenia Ondavy sa zapojil rekordný počet obcí a dobrovoľníkov
Do deviateho ročníka organizovaného čistenia brehov rieky Ondava sa v sobotu zapojil rekordný počet obcí. Priamo z lodí naplavený odpad zbieral aj dosiaľ najväčší počet vodákov.
viac
21.05.2021
Vnútroblok na Luhoch zrekonštruujú za viac ako 270 000 eur
Samospráva Partizánskeho zabezpečí revitalizáciu vnútrobloku na sídlisku Luhy. Investičná akcia za viac ako 270 000 eur počíta s obnovou drevín, stavebnými úpravami komunikačnej siete, prvkami urbanistického dizajnu, ako i výmenou vonkajšieho osvetlenia.
viac
22.09.2021
Mesto Stupava zrevitalizovalo Pivovarský rybník
Zrevitalizovaný Pivovarský rybník v Stupave už slúži verejnosti. Obnova, do ktorej sa mesto pustilo na začiatku roka, si vyžiadala odstránenie vyše 600 ton nánosového bahna, rovnako tak vyčistenie brehov a tokov prívodných kanálov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %