Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
21.05.2021 12:30

Vnútroblok na Luhoch zrekonštruujú za viac ako 270 000 eur


Pohľad na sídlisko Luhy. Snímka zdroj: (partizanske.sk).


Samospráva Partizánskeho zabezpečí revitalizáciu vnútrobloku na sídlisku Luhy. Investičná akcia za viac ako 270 000 eur počíta s obnovou drevín, stavebnými úpravami komunikačnej siete, prvkami urbanistického dizajnu, ako i výmenou vonkajšieho osvetlenia.


S prácami začne dodávateľ v júni, informoval primátor Jozef Božik.

Úprava čaká najväčší vnútroblok na najväčšom sídlisku v meste. „Ide o priestor od kozmetického štúdia až po pohostinstvo. Celková výmera riešeného územia je 8214 metrov štvorcových,” konkretizoval Božik.

Projekt počíta s výsadbou 44 nových stromov a 431 nových kríkov, realizáciou spevnených plôch a chodníkov zo zámkovej dlažby, osadením 35 lavičiek, odpadkových košov, stojanov na bicykle, ako i desiatich parkových stožiarov verejného osvetlenia s LED svietidlami.

Revitalizáciu územia bude samospráva financovať z fondov Európskej únie a vlastných zdrojov. Na investičnú akciu získala nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 347 914 eur. Dodávateľom prác bude na základe výsledku verejného obstarávania spoločnosť COLAS Slovakia so sídlom v Trnave, ktorá investíciu zrealizuje za 272 338 eur. S prácami začne firma v júni a dokončí ich v septembri tohto roka.

„Zároveň spolu s výbormi mestských častí, v ktorých sa nachádzajú činžiaky, chceme vytipovať ďalšie vnútrobloky, kde budeme chcieť komunikovať s občanmi o ich revitalizácii. Všetky ostatné vnútrobloky v meste majú uzavretejšie priestory, a preto nechceme budovať nové veci a nové prvky vo vnútroblokoch, kde o to nebude záujem,” dodal Božik.  

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.01.2021
Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte
Bratislavské Nové Mesto pripravuje revitalizáciu parku na Račianskom mýte. Cieľom projektu je naplnenie rozvojových plánov v oblasti prispôsobenia sa zmenám klímy.
viac
16.06.2021
V Krupine revitalizujú najväčšie sídlisko
V Krupine je v plnom prúde revitalizácia verejných priestranstiev na najväčšom mestskom sídlisku - Majerský rad. Realizácia projektu za viac ako 560 000 eur bude trvať do konca roka.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
26.07.2021
Mesto Hanušovce nad Topľou chce zlepšiť kvalitu života na sídlisku
Podanie žiadosti o nenávratný finančný príspevok na zlepšenie environmentálnych aspektov v mestách a mestských oblastiach z Integrovaného regionálneho operačného programu na projekt Revitalizácia vnútrobloku sídliska na ulici Štúrova a Budovateľská schválili mestskí poslanci na júlovom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %