Utorok 07.05.2024
Dnes má meniny 
Monika
°C
20.06.2023 10:35

Staré reklamné bannery sa zmenili na originálne sedacie vaky


Ilustračná snímka: (tasr).


Neaktuálne reklamné bannery propagujúce mestské kultúrno-spoločenské podujatia v Dubnici nad Váhom neskončia v odpade.


Radnica ich poskytla súkromnej spoločnosti, ktorá z nich vyrába originálne sedacie vaky. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.

Samospráva podľa nej na spomínané účely firme poskytla niekoľko desiatok kusov PVC bannerov. Tie firma upcyklovala a následne z nich ušila vaky na sedenie, ktoré budú Dubničanom k dispozícii na kultúrnych podujatiach. Na sedenie ich možno využívať v interiéri aj exteriéri.

"Mesto dlho premýšľalo nad tým, ako neaktuálne bannery využiť. Nechceli sme, aby sa z nich stala len kopa odpadu. Spolupráca so súkromnou spoločnosťou bannerom predĺži život. Reklamné plachty, ktoré by inak dostali nálepku nepotrebných, budú môcť Dubničania v podobe vakov na sedenie využívať počas kultúrnych podujatí," uviedla viceprimátorka s tým, že samospráva sa aj týmito drobnými krokmi snaží byť zelenšou.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.03.2022
Dubnica nad Váhom pokračuje v odstraňovaní nelegálnych bilbordov
Nelegálne reklamné stavby na základe súdneho príkazu odstraňujú technické služby mesta (TSM). Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Valuchová, procesy súvisiace s elimináciou vizuálneho smogu dubnická samospráva rozbehla už v roku 2019.
viac
15.07.2022
Mestský štadión má po 20 rokoch vynovený atletický ovál
Mestský štadión v Dubnici nad Váhom má novú atletickú dráhu. Štyristometrový atletický ovál so šiestimi dráhami odovzdali slávnostne do užívania v sobotu (9. 7.) v rámci víkendových majstrovstiev SR juniorov v atletike. Informovala o tom hovorkyňa Dubnice nad Váhom Veronika Valuchová.
viac
18.11.2022
Jedenásť stredoškolákov si prevzalo ocenenie z rúk primátora mesta
Mesto Dubnica nad Váhom ocenilo pri príležitosti Dňa študentstva jedenásť študentov troch stredných škôl na území mesta Dubnica nad Váhom.
viac
06.06.2023
V Dubnici nad Váhom spustili do prevádzky systém zdieľaných bicyklov
Mesto Dubnica nad Váhom oficiálne spustilo od soboty (3. 6.) prevádzku systému zdieľaných bicyklov. Informovala o tom dubnická viceprimátorka Andrea Blajsková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %