Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.07.2021 07:45

Smolenická fčela pomôže doprave v Smoleniciach


Snímka zdroj: (FB).


Novinku Smolenickú fčelu, ktorá má pomôcť riešiť autami preplnené parkoviská a ulice v Smoleniciach, pripravili na túto letnú sezónu Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj spoločne s Trnavským samosprávnym krajom a obcou.


Dva turistické vyhliadkové vláčiky na kolesách, ktoré fungujú na princípe 'nastúp a vystúp na ktorejkoľvek zastávke', budú premávať v sobotu a nedeľu počas júla a augusta na dvoch samostatných trasách od železničnej stanice. Vo vybrané soboty sa napojí na výletný vlak Pálffy, ktorý ide z Bratislavy či Nového Mesta nad Váhom a končí v Smoleniciach.

Smolenice majú štyri významné turistické lákadlá - jaskyňu Driny, jedinú sprístupnenú jaskyňu Malých Karpát, zámok, ďalej múzeum rozsiahleho hradiska Molpír a edukatívne medovinárstvo Včelovina. „Dlhodobo sa zamýšľame, ako riešiť krízovú situáciu s parkovaním turistov v našej výletnej obci. Keďže funguje vláčik, turisti môžu zaparkovať auto na železničnej stanici alebo prísť vlakom a po Smoleniciach sa prepravovať takto,” povedal starosta obce Anton Chrvala.

Kapacita každého z dvoch vláčikov, ktoré sú  zaujímavou atrakciou pre rodiny s deťmi, je 25 miest.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2017
Cestovné poriadky MHD v Košiciach súčasťou Máp Google
Dopravný podnik mesta Košice v spolupráci so spoločnosťou Google spustili v Košiciach funkciu Verejná doprava na Mapách Google. Odteraz si obyvatelia a návštevníci môžu vyhľadať najvhodnejšie spojenie prostredníctvom mestskej hromadnej dopravy priamo v mobilných zariadeniach či cez počítač.
viac
09.07.2021
Cesta k jaskyni Driny je opravená vďaka finančnej pomoci kraja
Nad rámec bežných investícií do modernizácie cestnej infraštruktúry opraví Trnavský samosprávny kraj (TTSK) viacero ciest vedúcich k turistickým cieľom.
viac
13.07.2021
Bratislava zažíva extrémne prepady návštevnosti
Mesto Bratislava zažíva extrémne poklesy a prepady návštevnosti, ktoré neboli pred letom očakávané. Hoci boli podnikatelia v oblasti cestovného ruchu po minulom roku pripravení aspoň na istú mieru oživenia, nachádzajú sa v neľahkej situácii.
viac
15.07.2021
Vláčik Korýtko v prevádzke
Obľúbená atrakcia v Ružomberku, historický vláčik Korýtko, zažíva už svoju štvrtú sezónu. Vlak s vozňom pre bicykle a kočíky premáva počas všetkých prázdninových víkendov na trojkilometrovom úseku zrekonštruovanej železnice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %