Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
31.10.2018 10:15

Skutočné Smart riešenia v praxi


Starosta českého mesta Kyjov a predseda Svazu měst a obcí České republiky František Lukl


O riešeniach Smart sa na Slovensku pomerne intenzívne diskutuje. Združenie miest a obcí Slovenska začína so šnúrou podujatí, na ktorých budú starostovia a primátori z krajín V-4 prezentovať predstaviteľom slovenských miest a obcí úspešné Smart riešenia, ktoré sa u nich osvedčili.


Séria workshopov s názvom SMART ako nástroj modernizácie miestnej územnej samosprávy začína v utorok 13. novembra 2018 v Krásne nad Kysucou, kde sa účastníci podujatia budú venovať téme „SMART verejné osvetlenie – užitočné služby na jednom mieste“. Hlavným rečníkom bude starosta českého mesta Kyjov a predseda Svazu měst a obcí České republiky František Lukl, ktorý predstaví komplexné a inovatívne riešenia v oblasti Smart verejného osvetlenia. Vo svojej prezentácii sa sústredí na dôvody zavedenia Smart riešení, postupov krokov, spôsobov financovania a dosiahnutých výsledkov v rámci verejného osvetlenia v meste Kyjov. Súčasťou workshopu budú aj vystúpenia odborníkov z tejto oblasti a diskusia so zástupcami miest a obcí o spôsoboch, nástrojoch a vhodných riešeniach pre naše mestá a obce.

Takto zamerané podujatia sú súčasťou projektovej aktivity zameranej na príklady dobrej praxe. Tieto podujatia budú priebežne organizované v rôznych regiónoch Slovenska a sústredia sa na rôzne oblasti činnosti miestnej územnej samosprávy, kde je vhodné a potrebné využívať riešenia Smart.

Bezplatné podujatie sa uskutoční v utorok 13. novembra 2018 v priestoroch Vlastivedného múzea v Krásne nad Kysucou. Je súčasťou národného projektu ZMOS s názvom Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je realizovaný vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.

 

 

 

 

Autor: Michal Kaliňák, hovorca a tajomník Rady expertov ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2020
Na workshope v Dudinciach bolo témou kúpeľníctvo
Kúpeľné mesto Dudince bolo dejiskom celodenného podujatia venovaného aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.
viac
15.01.2021
Kamerový systém rozšírili o deväť kamier
V Krásne nad Kysucou rozšírili na konci roku 2020 kamerový systém v rámci projektu Prevencia kriminality a výtržníctva. Kamerový systém, priamo napojený na mestskú políciu, sa rozšíril o deväť kamier a momentálne ich je v meste k dispozícii 39. Mesto o tom informuje na svojej internetovej stránke.
viac
19.02.2021
ZMOS sa cez Kežmarok sústredil na konkrétne Smart riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v podujatiach v regiónoch. Včera, formou online boli predstavené konkrétne Smart riešenia so zaujímavými príkladmi z mesta Kežmarok. Sú užitočné, osvedčili sa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšie mestá a obce.
viac
13.01.2023
Pre vysoké náklady obmedzia osvetlenie na viacerých uliciach
Mesto Žiar nad Hronom od stredy obmedzí verejné osvetlenie na viacerých uliciach, svietiť tu bude len každé druhé svietidlo. Dôvodom sú vysoké náklady za odoberanú elektrickú energiu a nedostatok informácií o avizovaných štátnych kompenzáciách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %