Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
22.03.2021 08:00

Región Bielej Oravy predstaví z vtáčej perspektívy 360-stupňová videomapa


Ilustračná snímka: (tasr).


Región Bielej Oravy predstaví z vtáčej perspektívy nová 360-stupňová videomapa, ktorú pripravuje letecká skupina Slovensko z neba. TASR o tom informovala mediálna manažérka vydavateľstva CBS Andrea Farkašová.


Zámerom tvorcov je aj propagácia regiónu, preto budú súčasťou videomapy obce, mestá, vzdelávacie inštitúcie či zariadenia cestovného ruchu. „Keďže súčasná nepriaznivá situácia stále nedovoľuje navštevovať najkrajšie regióny Slovenska, tentoraz sme sa rozhodli vytvoriť 360-stupňovú videomapu regiónu Biela Orava. Pomôže ho zviditeľniť prostredníctvom virtuálnej reality a podporí tak domáci cestovný ruch, ktorý po lockdowne bude potrebovať veľa návštevníkov,” povedal pilot a letecký fotograf Milan Paprčka.

„Videomapa predstavuje informácie o jednotlivých obciach v danom regióne v jeho celom kontexte. Zachytáva nielen obec, ale aj jej polohu v okolitej prírode, v tomto prípade v Bielej Orave. Takto si môže 'divák' - návštevník predstaviť možnosti celého regiónu a mať informácie o ďalších cieľoch v rámci letnej a zimnej turistiky. Rovnako to platí v prípade, ak ide o firmu, školu či poľnohospodárske družstvo, ktoré sú zachytené a prezentované v spojení s celým regiónom,” uviedol Peter Sloboda, jeden z tvorcov realizačného tímu.

Technológia virtuálnej reality umožňuje divákovi podľa Farkašovej pomocou 360-stupňovej kamery pohľad do akejkoľvek strany. „Videomapa sa dá pozerať na počítači, smartfóne či tablete. Najväčší zážitok z letu poskytujú virtuálne okuliare. Ich nasadením nadobudne človek pocit, akoby bol na bruchu lietadla a krásu regiónu si užíva z pohľadu vtákov. Vďaka interaktivite tejto technológie si môže prelet ponad Bielu Oravu režírovať úplne sám,” dodala Farkašová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2017
Zrušenie krajských organizácií cestovného ruchu ohrozí turizmus
Schôdza NR SR mala v programe aj novelu zákona 91/2010 Z. z., ktorý upravuje fungovanie krajských organizácií cestovného ruchu na Slovensku.
viac
23.04.2020
Košice Región Turizmus ponúka okolo 250 virtuálnych prehliadok
Spolu do 250 turistických atrakcií prevažne v Košickom samosprávnom kraji vrátane pamiatok UNESCO si možno pozrieť prostredníctvom virtuálnych prehliadok krajskej organizácie cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT).
viac
02.07.2020
Pre juh Slovenska sú typické termálne pramene i prírodné krásy
Juh Slovenska zďaleka nemusí byť len nudná rovina. Patria k nemu termálne pramene a obľúbené termálne kúpaliská, ale tiež množstvo prírodných zaujímavostí. Na východ od Komárna sa krajina začína mierne vlniť, aby sa v okolí Štúrova premenila na hornatú.
viac
27.02.2021
Biela Orava dostane svetový unikát - 360° videomapu regiónu
Očarujúci región akým je Biela Orava v súčasnosti nemá možnosť navštíviť každý. Pokiaľ nie ste z okresu Námestovo, dostanete sa tam len ťažko. No vďaka novej 360° technológii virtuálnej reality ho budete môcť navštíviť kedykoľvek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %