Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
27.04.2016 07:30

Račianske hody sa konajú už tento víkend vo vynovenom amfiteátri


Snímka: MÚ Rača


Už najbližšiu sobotu a nedeľu sa v bratislavskej Rači konajú tradičné hodové slávnosti.


Slávnostné otvorenie Hodov 2016 a hlavný program sa bude konať už v priestoroch vynoveného amfiteátra, ktorý za posledné dva roky prešiel kompletnou rekonštrukciou. „Pozývam všetkých Bratislavčanov, ale aj ľudí z okolia na hodový program do vynoveného amfiteátra. Toto miesto bude znova slúžiť na kultúrne a zábavné podujatia a verím, že sa všetkým návštevníkom bude páčiť,“ povedal starosta Rače Peter Pilinský.

Ťahákom tohtoročných hodov bude skupina Modus, ktorá patrí k legendám slovenskej hudobnej scény. Pre staršie ročníky vystúpia dychovky Račianka a Grinavanka, skupina Fortuna, Kochanski, Kandráčovci a folklórny súbor Živel. Predvedú sa račianske mažoretky a vo večerných hodinách zábavu rozprúdi DJ Julo alias Python z Fun Rádia. Súčasťou hodov sú stále expozície a zaujímavé výstavy či súťaž o najlepší hodový koláč. Na svoje si prídu aj športoví nadšenci a deti sa môžu tešiť na kolotoče. Milovníkov vínka budú v Račianskom chotári čakať vinári, v Družstevnom dome Villa Vino Rača sa bude konať ochutnávka súťažných vín z 11. Medzinárodného festivalu Frankovky modrej 2016.

Kompletný program Hodov 2016 nájdete tu:

http://www.raca.sk/aktuality/hody-2016-slavnostne-odstartuju-vo-vynovenom-amfiteatri/

Autor: (mik)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.05.2016
Zvolen pozýva na Dni mesta
Dni mesta sa budú konať v dňoch 27. 5. - 29. 5. na Námestí SNP.
viac
08.06.2016
Gurmán fest v Košiciach ponúkne množstvo dobrého jedla a zábavy
Siedmy ročník Gurmán Festu, ktorý sa od piatka do nedele uskutoční v Košiciach prinesie ponuku dobrého jedla od vystavovateľov z minulých ročníkov i nováčikov.
viac
28.06.2016
Rača upozorňuje na riziko vzniku požiarov, obáva sa situácie z minulého roku
Mestská časť Rača chce v súvislosti s horúčavami vystríhať obyvateľov Rače a návštevníkov okolitých vinohradov a lesov pred požiarmi, ktoré sa po minulom roku stali mementom pre všetkých Račanov.
viac
04.08.2016
Na Koliesku sa predstaví región Myjavy i ĽH Muzička
Lektorský workshop, určený nielen pre študentov etnografie a mladých folkloristov, otvorí vo štvrtok, 4. augusta v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár už 26. ročník obľúbeného festivalu ľudovej kultúry Koliesko.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %