Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
05.08.2021 07:45

Provizórny most v Iliaši od štvrtka opäť dočasne uzavrú


Snímka zdroj: (tasr).


Stavebné práce na výstavbe nového mosta v banskobystrickej mestskej časti Iliaš ponad rieku Hron pokročili a dostali sa do fázy, keď je opäť nutné úplne uzavrieť starý provizórny most, ktorý slúži ako dočasná obchádzková trasa.


Z dôvodu osádzania nosnej konštrukcie nového obojsmerného mosta bude preto uzavretý od 5. do 7. augusta, pripomína magistrát s tým, že obyvateľom na prejazd poslúži poľná cesta v smere na Vlkanovú.

Podľa banskobystrického primátora Jána Noska výška investície v prípade nového mosta po verejnom obstarávaní predstavuje sumu 1,4 milióna eur. Hoci v Iliaši žije nízky počet obyvateľov, nový most tam bol nevyhnutný, keďže je jediným priamym spojením s ostatnou časťou mesta.

„Veríme, že výstavba nového mosta s lávkou pre peších a celou infraštruktúrou bude na jeseň ukončená a most prejazdný. Musíme dodržiavať striktný harmonogram,“ konštatovala ešte v júni, keď sa začali práce, Eva Fízeľová zo spoločnosti Eurovia SK, ktorá realizuje stavbu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2021
Po vyše 40 rokoch sa začína s výstavbou nového mosta v časti Iliaš
Na schátralom moste v banskobystrickej mestskej časti Iliaš sa začínajú prípravné práce. Právoplatné stavebné povolenie a odovzdanie staveniska vysúťaženému zhotoviteľovi znamená, že po viac ako 40 rokoch sa začne s výstavbou nového mosta v tejto banskobystrickej časti.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
18.06.2021
Prekládka mosta v Iliaši si od piatka vyžiada úplnú výluku dopravy
Stavebné práce súvisiace s prekládkou pôvodného mosta ponad rieku Hron, ktorý spája mesto Banská Bystrica a jeho časť Iliaš, sa už začali.
viac
08.07.2021
Výstavba protipovodňových opatrení uzavrie most na Golianovej ulici
V súvislosti s výstavbou protipovodňových opatrení v Banskej Bystrici bude od 12. júla predbežne do 18. júla na Golianovej ulici uzavretý most ponad rieku Hron.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %