Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
18.06.2021 09:30

Prekládka mosta v Iliaši si od piatka vyžiada úplnú výluku dopravy


Snímka zdroj: (banskabystrica.sk).


Stavebné práce súvisiace s prekládkou pôvodného mosta ponad rieku Hron, ktorý spája mesto Banská Bystrica a jeho časť Iliaš, sa už začali.


Od piatka (18. 6.) do stredy (23. 6.), v čase prekladania mosta na obchádzkovú trasu, ktorá poslúži až do výstavby nového mosta, platí úplná výluka dopravy. Dotkne sa vodičov, cyklistov i peších. O dopravných obmedzeniach informovala spoločnosť EUROVIA SK, ktorá realizuje stavebné práce.

„Miestna komunikácia je dôležitým spojením pre dopravu, cyklistov a chodcov na Zvolenskej ceste z mesta do Iliašu. Vďaka rekonštrukcii mosta dôjde k zvýšeniu bezpečnosti cestnej premávky,“ konštatovala hovorkyňa spoločnosti Simona Tančáková.

Podľa nej súčasťou stavebných prác bude komplexná výmena stavby mostného objektu vrátane jeho nosnej konštrukcie a príslušenstva. Osadené majú byť nové bezpečnostné prvky ako zábradlia a dôjde aj k osadeniu nových prechodových oblastí, výmene opôr mosta a úprave jeho okolia. Tá sa bude týkať cestných svahov a vodného toku koryta z dôvodu ochrany spodnej stavby mosta.

Pôvodný most na miestnej komunikácii cez rieku Hron zničila v roku 1974 povodeň. V súčasnosti je na jeho mieste dočasné mostné premostenie, ktoré je v nevyhovujúcom stavebno-technickom stave, preto je nevyhnutná komplexná rekonštrukcia. Novovybudovaný most bude obojsmerný.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.04.2021
Po vyše 40 rokoch sa začína s výstavbou nového mosta v časti Iliaš
Na schátralom moste v banskobystrickej mestskej časti Iliaš sa začínajú prípravné práce. Právoplatné stavebné povolenie a odovzdanie staveniska vysúťaženému zhotoviteľovi znamená, že po viac ako 40 rokoch sa začne s výstavbou nového mosta v tejto banskobystrickej časti.
viac
10.06.2021
Práce na moste v Iliaši pokročili, čoskoro sa začnú dopravné obmedzenia
Projekt výstavby nového mosta do mestskej časti Iliaš je v plnom prúde. Aktuálne sa stavebné práce zameriavajú na nevyhnutnú preložku prívodu elektrickej energie.
viac
17.06.2021
Od dnes platia na Stráňanskom moste v Michalovciach obmedzenia
Od štvrtka 17. júna platia na Stráňanskom moste cez rieku Laborec v meste Michalovce obmedzenia dopravy. Mesto nimi reaguje na stavebno-technický stav mostného objektu, informovala vedúca odboru komunikácie, marketingu a kultúry mestského úradu Iveta Palečková.
viac
05.08.2021
Provizórny most v Iliaši od štvrtka opäť dočasne uzavrú
Stavebné práce na výstavbe nového mosta v banskobystrickej mestskej časti Iliaš ponad rieku Hron pokročili a dostali sa do fázy, keď je opäť nutné úplne uzavrieť starý provizórny most, ktorý slúži ako dočasná obchádzková trasa.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %