Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.12.2021 08:40

Projekt udržateľnej módy má Trenčín vrátiť na mapu módneho priemyslu


Ilustračná snímka.


Projekt Laboratórium udržateľnej módy má pomôcť pri vytváraní zodpovedného a nezávislého módneho priemyslu v Trenčianskom kraji. Na projekte spolupracuje nezisková organizácia Slovak Fashion Council (SFC), má byť súčasťou projektov Európskeho hlavného mesta kultúry 2026.


Podľa riaditeľky SFC Zuzany Bobíkovej má projekt ambíciu zmeniť celý Trenčiansky kraj, ktorý bol kedysi popredným producentom módy s Trenčínom známym ako mesto módy, na jedinečný módny ekosystém.

"Móda môže byť impulzom pre zmenu, ktorú Trenčín potrebuje. Mesto kedysi známe svojou módnou tradíciou dostáva príležitosť ukázať, že vízia Laboratória udržateľnej módy umožní lokálnym obyvateľom, ale aj zahraničným návštevníkom pochopiť význam princípov zodpovedného módneho ekosystému. Trenčín sa tak stane príkladom aj pre iné mestá a regióny v Európe," uviedla Bobíková.

Od roku 2022 začne SFC organizovať stretnutia zamerané na networking zástupcov miest módy. Ich cieľom bude zlepšiť podporu rozvoja módneho podnikania v regióne a budovať odborné kapacity. V roku 2024 sa k projektu pridá Summer Fashion Academy so zameraním na deti a ľudí so zdravotným obmedzením. Séria módnych prehliadok Fashion Street Runway prinesie módu na tie najneočakávanejšie miesta.

Projekt počíta s podporou spolupráce módnych fakúlt bratislavských, trenčianskych a žilinských univerzít s odborníkmi priemyslu a s organizovaním sprievodných podujatí, ktoré do Trenčína prilákajú známe osobnosti z oblasti módy.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Projekt EHMK má v Košiciach úspešné pokračovanie
Projekt Európskeho hlavného mesta kultúry 2013 (EHMK) v Košiciach na rozdiel od viacerých iných európskych miest, ktoré boli nositeľmi tohto prestížneho titulu (napr. Marseille alebo Pécs), stále žije. A nielen to...
viac
07.06.2021
Hlohovec postúpil do finále výzvy Mesto kultúry 2022
Mesto Hlohovec uspelo v prípravnej fáze vo výzve Mesto kultúry 2022. Hodnotiaca komisia spomedzi ôsmich slovenských miest posunula ďalej tri do finále. Informovalo o tom mesto na webe.
viac
11.12.2021
Historický úspech! Trenčín sa v roku 2026 stane Európskym hlavným mestom kultúry
Kandidatúra krajského mesta na tento prestížny titul spojila celý región. Podporu a súčinnosť vyjadrovali starostovia, primátori, študenti, umelci i široká verejnosť naprieč celým Trenčianskym krajom. Výsledky boli vyhlásené na sociálnych sieťach Ministerstva kultúry SR.
viac
26.02.2024
Humenné sa pripravuje na projekt Mesto kultúry 2024
Mesto Humenné pracuje na prípravách projektu Humenné - mesto kultúry 2024. Počítajú s celkovými investičnými výdavkami vo výške 47.000 eur. TASR o tom informoval Marián Škuba z tlačového referátu s tým, že financie budú rozdelené medzi viaceré aktivity.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %