Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
20.10.2021 09:35

Prešov: Verejnosť môže nominovať výnimočných ľudí a projekty na ocenenie


Srdce na dlani


Ide o ľudí, ktorí pôsobia v rôznych oblastiach spoločenského života a pomáhajú iným bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Nominované môžu byť aj výnimočné projekty, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.


 "Oceňovaním Srdce na dlani chceme dať najavo, že si prácu v oblasti dobrovoľníctva vážime, pretože každý, kto sa rozhodne vo svojom voľnom čase dobrovoľne pomáhať v akejkoľvek oblasti spoločenského života, si zaslúži naše uznanie a vďaku. Prostredníctvom jednotlivých nominácií môžeme navyše verejnosti vyrozprávať inšpiratívne dobrovoľnícke príbehy nominovaných či vyzdvihnúť skupiny, komunity alebo organizácie, ktoré dobrovoľnícku aktivitu vykonávajú alebo podporujú," uviedla predsedníčka Prešovského dobrovoľníckeho centra (PDC) Petra Gerhartová.       

V minulom roku prijali krajské dobrovoľnícke centrá rekordných 287 platných nominácií a komisie udelili až 91 ocenení či mimoriadnych cien Srdce na dlani. PDC prijalo v minulom roku 24 nominácií a udelilo ocenenie 11 nominovaným. Na národnú úroveň nominovalo v roku 2020 PDC piatich ocenených z krajského oceňovania. Zo 60 nominácií na národnej úrovni bola jedna z Prešovského kraja úspešná. Cenu Dobrovoľník roka 2020 si prevzal Slovenský Červený kríž, územný spolok Prešov.       

Partnerom podujatí vo všetkých krajoch je Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií a CARDO - Národné dobrovoľnícke centrum. Záštitu nad oceňovaním na úrovni krajov prevzal splnomocnenec vlády pre rozvoj občianskej spoločnosti.       

Srdce na dlani je projekt podporený z dotácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež 2014 - 2021, ktorú administruje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže.       

Nomináciu je možné zaslať priamo PDC do 8. novembra 2021 prostredníctvom oficiálneho webu oceňovania www.srdcenadlani.sk. Slávnostný večer, počas ktorého budú odovzdané ocenenia, sa uskutoční 2. decembra 2021 v Parku kultúry a oddychu v Prešove.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2018
Verejnosť môže nominovať aktívnych dobrovoľníkov na ocenenie
Prešovské dobrovoľnícke centrum (PDC) zverejnilo výzvu na predkladanie nominácií na udelenie ocenenia Krajské srdce na dlani 2018.
viac
15.01.2020
Nominácie „SRDCE NA DLANI 2019“ tentokrát aj do Martina
Desiateho decembra prebiehalo v novorománskej synagóge v Ružomberku oceňovanie dobrovoľníkov Žilinského samosprávneho kraja, pod názvom ,,Srdce na dlani“.
viac
03.11.2020
Na Slovensku sa opäť budú oceňovať výnimočné príklady dobra
Srdce na dlani je ocenenie, ktoré každoročne získavajú osoby, organizácie či skupiny ľudí, ktoré svojou dobrovoľníckou činnosťou prispievajú k pozitívnej zmene vo svojom okolí.
viac
19.02.2022
Dobrovoľníci si prevzali ocenenie Krajské Srdce na dlani za rok 2021
Dobrovoľníci z Prešovského kraja si v uplynulých dňoch prevzali ocenenie Krajské Srdce na dlani za rok 2021 v jednotlivých kategóriách. O udelení rozhodla komisia, ktorá hodnotila rekordný počet nominácií. Celkovo ich prišlo 39, čo je najviac za 20 rokov oceňovania v Prešovskom kraji.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %