Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
22.07.2019 09:25

Pozvánka na výstavu - História, ktorá nás spája


Ilustračný výrez plagátu


Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región vás pozýva nahliadnuť na krásy Trenčianskeho a susedného Zlínskeho kraja. Kultúrne poklady týchto regiónov predstaví výstava s názvom História, ktorá nás spája, umiestnená na Trenčianskom hrade v priestoroch Barborinho paláca.


Vernisáž výstavy sa uskutoční v utorok 24. júla 2019 o 14.00 h. Expozícia bude pre verejnosť otvorená  do 8. augusta 2019  a bude prezentovať kultúrne a historické poklady, ktoré sa nachádzajú na území Trenčianskeho a Zlínskeho kraja. Miesta ako Bojnický zámok, Mohyla generála M. R. Štefánika či Arcibiskupský zámok v Kroměříži sú verejnosti notoricky známe, čo však kaštiele v Klátovej Novej Vsi alebo Veterný mlyn v českej obci Velké Těšany? Cieľom výstavy je verejnosti priblížiť slávne, ale naopak aj menej známe či „prachom zapadnuté“ historické unikáty, na ktoré by sa nemalo zabúdať a je nevyhnutné zabezpečiť ich osvetu. Expozícia je výstupom medzinárodného projektu „Kultúrne a historické dedičstvo ako základný atribút národného povedomia“, na ktorom KOCR Trenčín región participuje ako hlavný cezhraničný partner v spolupráci s Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy.

 

Autor: PhDr. Eva Frývaldská, výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.05.2017
Noc múzeí a galérií vo Fiľakove
Hradné múzeum vo Fiľakove srdečne pozýva všetkých záujemcov na X. ročník celovečerného podujatia Noc múzeí a galérií, ktoré sa uskutoční 20. mája 2017.
viac
19.11.2018
Výstava Osudové osmičky Trenčína
Výstava približuje históriu Trenčína prostredníctvom osudových osmičkových letopočtov, ktoré formovali moderné dejiny slovenského národa. Osmička bola pre Trenčín osudná aj v minulosti a znamenala pre mesto zásadné osudové prevraty.
viac
05.06.2020
V Rákociho paláci vystavujú unikátne dielo Jána Lazoríka
Krajské múzeum v Prešove predstaví autentické fotografie zberateľa hmotnej a duchovnej ľudovej kultúry šarišského regiónu Jána Lazoríka. Tie svojou témou približujú ťažký život roľníkov na východnom Slovensku ako aj náročnú cestu obilného zrna až k finálnemu produktu, chlebu.
viac
06.07.2021
Nová aplikácia ponúka unikátny pohľad do Barborinho paláca
Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región pripravila pre návštevníkov Trenčianskeho hradu novinku. Vďaka mobilnej aplikácii sa v Barborinom paláci prenesú do minulosti. Projekt finančne podporilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %