Štvrtok 19.09.2024
Dnes má meniny 
Konštantín
°C
11.09.2024 12:10

Petržalka obnovuje bezplatné plavecké kurzy pre vybrané ročníky ZŠ


Ilustračný výrez plagátu


Bratislavská Petržalka obnovuje bezplatné plavecké kurzy pre základné školy (ZŠ), určené sú pre tretie a štvrté ročníky. Cieľom je podpora zdravého životného štýlu a prevencia.


Priestory poskytne Petržalská plaváreň, organizáciu kurzov vrátane trénerov zabezpečuje občianske združenie Sport Institute fungujúce v gescii Fakulty telesnej výchovy a športu Univerzity Komenského v Bratislave.

"Ide nám aj o prevenciu, získavanie plaveckých zručností, v snahe minimalizovať počet prípadov úmrtia vo vode utopením, ktoré je zvlášť u detí veľmi častým javom," približuje vicestarostka Petržalky Iveta Jančoková s tým, že mestská časť chce v prvom rade motivovať deti a mládež k pohybu.         

Do projektu sa zapojili takmer všetky základné školy, teda 71 tried s 1560 žiakmi. Výnimkou je ZŠ Pankúchova, ktorá má vlastný novozrekonštruovaný plavecký bazén, preto si bude plavecké kurzy organizovať vo vlastnej réžii. Tým istým smerom sa budú po obnove školských bazénov uberať aj základné školy na Holíčskej, Budatínskej a Turnianskej ulici.         

Bezplatné plavecké výcviky na Petržalskej plavárni budú súčasťou výchovno-vzdelávacieho procesu škôl v rámci telesnej výchovy. V rozvrhu ich žiaci budú mať od pondelka do piatka, vždy od 9.00 do 13.00 h, pričom jednotlivé školy budú mať presne určený termín a čas výcviku. Každý žiak absolvuje päť plaveckých lekcií, vždy v trvaní jednej hodiny. V aktuálnom školskom roku potrvajú plavecké výcviky do 28. marca 2025.        

Ide o ďalší športový projekt mestskej časti, ktorá v septembri rozbehla aj futbalové krúžky pre deti.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.07.2017
Online monitoring energií v Petržalke šetrí ich spotrebu i náklady
Projekt tzv. online monitoringu energií a ich spotrieb v základných školách (ZŠ), ktorý bratislavská Petržalka spustila na jeseň minulého roka pilotne na ZŠ Pankúchova, šetrí náklady na kúrenie aj teplú vodu.
viac
26.01.2021
Petržalka zjednotila výšku príspevku pre deti v MŠ
Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole v bratislavskej Petržalke sa zjednotila pre všetky deti bez ohľadu na miesto trvalého pobytu. Po novom je to 40 eur na jedno dieťa na mesiac.
viac
01.02.2022
Petržalka pokračuje v debarierizácii vstupov do základných škôl i na športoviská
Miznú obrubníky a pribúdajú rampy i výťahy. Bratislavská Petržalka pokračuje v budovaní bazbariérových vstupov do škôl i na športoviská. Mestská časť na to vyčlenila vo svojom rozpočte 180 000 eur.
viac
12.07.2023
Petržalka získala vyše milióna eur na obnovu plavárne ZŠ Pankúchova
Bratislavská Petržalka získala viac ako milión eur na obnovu plavárne na základnej škole (ZŠ) na Pankúchovej ulici. Ide o dotáciu z Fondu na podporu športu (FNPŠ), mestská časť ju musí vyčerpať do konca roka 2025.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.35 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.06 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.60 %