Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
26.04.2021 03:10

Petržalka hľadá ďalšie svoje osobnosti


Petržalka. Snímka zdroj: (tasr).


Bratislavská Petržalka hľadá ďalšie svoje osobnosti. Pri tejto príležitosti vyzýva samospráva obyvateľov, aby zasielali svoje návrhy tých, o ktorých vedia, že prispeli k rozvoju mestskej časti, a ktorí sa natrvalo zapísali do jej histórie. Mestská časť o tom informuje na svojej webovej stránke.


Návrh na ocenenie je možné podať napríklad v oblasti spoločenského života a kultúry, v rámci životného prostredia a občianskych aktivít, za športové aktivity či za reprezentáciu mestskej časti v akejkoľvek oblasti. Ocenenie môže prevziať obyvateľ s trvalý bydliskom v Petržalke, ale tiež obyvateľ inej obce, ktorý sa aktívne podieľa na živote v Petržalke, prípadne ju reprezentuje.

„Ocenenie Osobnosť Petržalky má predovšetkým morálnu hodnotu a je jedinečným poďakovaním mestskej časti ocenenému. Ocenenie nie je nijako a nikým nárokovateľné, neobsahuje žiadnu finančnú ani vecnú hodnotu,” pripomína samospráva.      

Návrhy je možné miestnemu úradu zasielať do 31. mája. Urobiť sa tak dá priamo v podateľni úradu, poštou na referát kultúry a športu alebo prostredníctvom e-mailovej adresy daniela.emeljanovova@petrzalka.sk. Návrh musí obsahovať kontaktné údaje predkladateľa i navrhovanej osobnosti spolu s jej krátkou charakteristikou. Bez uvedenia všetkých údajov nebude návrh akceptovaný. Potrebný formulár je k dispozícii na webovej stránke www.petrzalka.sk.      

Oceňovanie osobností Petržalky patrí medzi tradičné podujatia miestneho festivalu Dni Petržalky. Ocenenie mestská časť pripravuje od roku 1998.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.02.2021
Petržalka opäť hľadá svojho nezabudnuteľného učiteľa
Bratislavská Petržalka aj tento rok hľadá Učiteľa, na ktorého sa nezabúda. Ide o špeciálnu kategóriu v rámci každoročných oceňovaní najlepších pedagógov materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
31.01.2022
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti roka 2021
Mesto Piešťany chce oceniť osobnosti, ktoré výrazne prispeli k jeho rozvoju v sociálnej, kultúrnej a environmentálnej oblasti.
viac
04.03.2022
Mesto otvorilo výzvu pre návrhy na ocenenie talentovanej mládeže
Hlavné mesto opäť hľadá talentovanú mládež, otvorilo výzvu na predkladanie návrhov na ocenenie za rok 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %