Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
14.12.2019 04:55

Peniaze pôvodne určené na Hviezdoslavov ples pôjdu na pomoc Prešovu


Ilustračná snímka, zdroj: Mestské kultúrne stredisko Dolný Kubín


Mesto Dolný Kubín sa pridalo k slovenským samosprávam, ktoré sa rozhodli zaslať finančnú pomoc do Prešova. Príspevok 4000 eur odsúhlasili dolnokubínski mestskí poslanci na štvrtkovom (12. 12.) rokovaní.


Ide o peniaze pre obyvateľov bytového domu na Mukačevskej ulici, ktorý minulý týždeň v piatok (6. 12.) zničil výbuch plynu.       

"Nešťastie, ktoré postihlo obyvateľov bytového domu v Prešove, je obrovskou ľudskou tragédiou. Na zmiernenie dôsledkov budú potrebovať títo obyvatelia, ale aj prešovská samospráva, výraznú pomoc. Ako mesto cítime potrebu im podať pomocnú ruku, aby sme sa všetci naprieč Slovenskom zomkli a prejavili spolupatričnosť,“ povedal primátor Ján Prílepok.       

Finančnú pomoc sa rozhodli dolnokubínski poslanci jednomyseľne schváliť aj na základe rozhovorov s obyvateľmi mesta. Peniaze, ktoré boli pôvodne určené na zorganizovanie prvého ročníka Hviezdoslavovho plesu v roku 2020, tak budú použité pre obyvateľov bytového domu. "K príprave rozpočtu pristupujeme zodpovedne. Preto sme aj pri úvahách, ako by sme ako mesto dokázali pomôcť Prešovčanom, hľadali možnosti práve vo výdavkovej časti. Po vzájomnej dohode s poslancami sme rozhodli, že sumu určenú na zorganizovanie prvého ročníka Hviezdoslavovho plesu, ktorý sa mal konať pri príležitosti 171. narodenín Pavla Országha Hviezdoslava, presunieme radšej na pomoc Prešovčanom," doplnil primátor.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.12.2019
BBSK poskytne Prešovu 50-tisíc eur na odstraňovanie následkov výbuchu plynu
Banskobystrický samosprávny kraj sa rozhodol pripojiť k ďalším slovenským samosprávam a poskytnúť Prešovu dotáciu na odstraňovanie následkov výbuchu plynu. Vo výške 50-tisíc eur ju schválilo zastupiteľstvo BBSK.
viac
23.04.2020
Prešovskí poslanci schválili prijatie úveru vo výške 4 milióny eur
Na dofinancovanie stavieb, ktoré má mesto schválené v pláne investičnej výstavby, prešovskí mestskí poslanci v stredu schválili úver vo výške 4 milióny eur.
viac
30.07.2020
Mestskí poslanci schválili úsporu v rozpočte takmer 3,5 milióna eur
Prešovskí mestskí poslanci schválili na svojom stredajšom (29. 7.) rokovaní úsporu v rozpočte mesta v objeme takmer 3,5 milióna eur. Radnica navrhla zmenu v súvislosti s dôsledkami dosahu koronakrízy. Najväčšia zmena o viac ako 2,5 milióna eur sa týka zníženia podielových daní.
viac
20.10.2020
Žilinskí poslanci schválili prevádzku letných terás aj po 31. októbri
Letné terasy v Žiline môžu nechať ich prevádzkovatelia otvorené aj po 31. októbri 2020. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na pondelňajšom (19. 10.) zasadnutí prostredníctvom videokonferencie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %