Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
01.04.2020 08:15

V rámci iniciatívy Rozdaj sa dostali rodiny potraviny a drogériu


Ilustračná snímka: (tasr).


Viceprimátor Prešova a štyria mestskí poslanci pokračujú s roznášaním potravín a drogérie pre ľudí, ktorí majú v týchto dňoch problém zabezpečiť si základné výrobky dennej spotreby. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.


Iniciatíva s názvom Rozdaj sa! vznikla podľa jeho slov v Prešove minulý týždeň. Je zameraná na pomoc osamelým seniorom a matkám s deťmi, pre ktoré je zabezpečenie základných potrieb náročné, obzvlášť počas tejto mimoriadnej situácie spojenej s hrozbou šírenia ochorenia COVID-19.      

Za myšlienkou stojí prešovský viceprimátor Vladimír Feľbaba spolu s mestskými poslancami Lukášom Anderkom, Jozefom Demčákom, Martinom Kovalčíkom a Martinom Lukáčom. Zároveň však zdôrazňujú, že ide o jednu z mnohých foriem pomoci, ktoré v rámci mesta zastrešujú aj iné organizácie či inštitúcie.     

„Vieme, že na území nášho mesta je viacero dobrovoľných iniciatív, ktoré ľuďom pomáhajú a vážime si ich. My sme sa rozhodli tiež pomôcť, a to takouto formou,” uviedol Feľbaba.      

V pondelok (30. 3.) navštívili štyri prešovské rodiny, medzi ktoré rozdelili potraviny a čistiace prostriedky v hodnote 150 eur. V dvoch prípadoch pomohli osamelým matkám, ktoré samy vychovávajú viacero detí. Ich ďalšia zastávka bola u osamelej seniorky, ktorá je ťažko zdravotne postihnutá. Nákup dostala aj viacčlenná rodina žijúca v zložitých sociálnych podmienkach.      

Viceprimátor a mestskí poslanci nákup zaplatili zo svojich poslaneckých odmien, pričom v tejto aktivite chcú pokračovať vždy dvakrát do týždňa a pomôcť tak ďalším rodinám. Podľa Tomeka týmto spôsobom chcú vyslať signál aj pre ďalších poslancov, starostov a primátorov z okolitých samospráv, aby taktiež pomohli ťažko skúšaným rodinám vo svojich obciach alebo mestách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2019
Peniaze pôvodne určené na Hviezdoslavov ples pôjdu na pomoc Prešovu
Mesto Dolný Kubín sa pridalo k slovenským samosprávam, ktoré sa rozhodli zaslať finančnú pomoc do Prešova. Príspevok 4000 eur odsúhlasili dolnokubínski mestskí poslanci na štvrtkovom (12. 12.) rokovaní.
viac
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %