Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
24.10.2020 04:05

Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov


Ilustračná snímka (tasr)


Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.


 „Od pondelka 26. októbra bude mesto zabezpečovať nákup týchto produktov a dovoz priamo do domácností osamelých ľudí prostredníctvom sociálneho taxíka. Platí sa len za tovar, donáška je zadarmo,“ informovala radnica.      

 Záujemcovia môžu so žiadosťou o službu kontaktovať radnicu na telefónnom čísle 035/6921760 alebo 035/6921731, prípadne mailom na info@novezamky.sk. „Súčasne prosíme o pomoc pri získavaní informácií o osamelo žijúcich obyvateľoch mesta, prevažne senioroch, odkázaných na pomoc v súčasnej krízovej situácii,“ vyzvala verejnosť samospráva.       

Požiadavky na základné potraviny a drogériu, ktoré budú nahlásené do 9.00 h, sa bude samospráva usilovať vybaviť ešte v daný deň.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
Mesto Nové Zámky spustilo nový projekt opatrovateľskej služby
Mesto Nové Zámky spustilo od začiatku tohto roka nový projekt opatrovateľskej služby. Na jeho realizáciu získalo finančnú podporu formou refundácie mzdových nákladov pre 30 opatrovateliek po dobu dvoch rokov.
viac
14.03.2020
Púchov zabezpečí nákupy pre seniorov či ľudí v karanténe
Mesto Púchov v súvislosti s hrozbou šírenia nového koronavírusu bezplatne zabezpečí nákupy pre seniorov, osamelých ľudí či ľudí v karanténe. Službu bude poskytovať od pondelka 16. marca do piatka 27. marca. Rozhodol o tom krízový štáb mesta. Informovala Laura Krošláková z púchovského MÚ.
viac
01.04.2020
V rámci iniciatívy Rozdaj sa dostali rodiny potraviny a drogériu
Viceprimátor Prešova a štyria mestskí poslanci pokračujú s roznášaním potravín a drogérie pre ľudí, ktorí majú v týchto dňoch problém zabezpečiť si základné výrobky dennej spotreby. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.
viac
08.12.2020
Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne
Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %