Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
08.12.2020 07:50

Mesto pomôže s financovaním trafostanice na zimnom štadióne


Zimný štadión v Nových Zámkoch.


Mesto Nové Zámky pomôže prevádzkovateľovi zimného štadióna s investíciou do novej trafostanice. Mestskí poslanci na svojom rokovaní ešte koncom novembra schválili združenie financií na vybudovanie nového zariadenia.


Ako informoval magistrát, súčasná trafostanica zimného štadióna bola vybudovaná ešte v 80. rokoch minulého storočia. Od vtedy sa do nej výraznejšie neinvestovalo a jej súčasti sú už značne opotrebované. Podľa mesta už momentálne nie je možné garantovať jej ďalšiu spoľahlivú prevádzku.

Súkromný nájomca zimného štadióna už do životnosti trafostanice investoval financie, napriek tomu je už zariadenie za hranicou životnosti a pred časom došlo k jej celkovému výpadku. „Po vyjadrení spoločnosti, ktorá zabezpečovala odstraňovanie havarijného stavu, by v prípade dlhšej odstávky chladenia ľadovej plochy došlo k jej roztopeniu. Následkom toho by nájomcovi vznikli ekonomické škody značného rozsahu, keďže na nej už od letných mesiacov prebieha tréningový proces,“ informovala radnica.

Mestskí poslanci odsúhlasili vyhlásenie verejnej súťaže na dodávateľa novej trafostanice, aby nebola ohrozená prevádzka zimného štadióna, na ktorom sa hrá aj najvyššia hokejová súťaž. Predpokladaná cena zákazky je viac ako 43 000 eur. „Prevádzkovateľ zimného štadióna zaplatí 20 500 eur. Mesto sa bude podieľať na obstaraní diela sumou, ktorá bude predstavovať rozdiel medzi touto sumou a vysúťaženou cenou diela,“ uvádza sa v schválenom materiáli.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.10.2020
Mesto zabezpečí osamelým seniorom nákupy potravín, drogérie i liekov
Mesto Nové Zámky ponúka služby pre osamelých seniorov, ktorí nemajú deti a príbuzných, prípadne ich rodina žije v inom meste, v zahraničí, alebo sú v nariadenej karanténe. Mesto zabezpečí seniorom donášku obedov z miestnej reštaurácie i nákup základných potravín, drogérie a liekov.
viac
18.06.2021
Na hokejovú mapu Slovenska prichádza nový extraligový klub HC 21 Prešov
Do Prešova mieri nový hokejový klub. Po prevode licencie sa zaradí medzi tímy slovenskej hokejovej extraligy. Najvyššia hokejová súťaž v SR sa tak môže hrať na prešovskom zimnom štadióne už v najbližšej sezóne 2021/2022.
viac
07.02.2024
V Nových Zámkoch vznikla nová bezplatná rodinná poradňa
V Nových Zámkoch vznikla nová rodinná poradňa. Je súčasťou pilotného národného projektu bezplatných poradensko-psychologických služieb pre jednotlivcov, páry a rodiny. Mesto Nové Zámky je jedným z piatich slovenských miest, kde bola poradňa vytvorená, informovala radnica.
viac
10.04.2024
V mestských lesoch tento rok vysadia 100-tis. nových stromčekov
V lesoch mesta Spišská Nová Ves plánujú v tomto roku vysadiť takmer 100.000 nových stromčekov. Lesníci o tom informovali na sociálnej sieti s tým, že pri výsadbe budú prevažovať buk a jedľa, v menšom množstve vysadia smrekovec, javor, smrek a jaseň.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %