Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
29.10.2020 09:05

Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi


Ilustračná snímka.


Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.


Aj v Prešove žijú ľudia, ktorí sa nachádzajú v zlej životnej situácii. Môžu to byť seniori, ktorí žijú osamelo, zdravotne ťažko postihnutí ľudia alebo viacpočetné rodiny s deťmi, ktoré sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii pre stratu zamestnania jedného z rodičov či chorobu v rodine a potrebujú pomoc.

Odbor služieb pre občanov MsÚ v Prešove v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska a Slovenským Červeným krížom zabezpečil potraviny, ktoré chce týmto osobám a rodinám rozdať a pomôcť im tak prekonať zložité obdobie.

Ak poznáte vo svojom okolí niekoho, kto potrebuje potravinovú pomoc, neváhajte a informujte nás o tom do 6. novembra 2020 prostredníctvom nasledujúcich e-mailových adries:

milada.antusova@presov.sk

janka.hnatova@presov.sk

jana.zakarovska@presov.sk

Vo svojom e-maili nezabudnite uviesť meno a priezvisko, telefónne číslo osoby, ktorej máte záujem pomôcť, jej adresu a pripojte aj krátke zdôvodnenie pomoci. Mesto Prešov informácie následne preverí, danú osobu alebo rodinu bude kontaktovať a zároveň zistí, či nepotrebuje ďalšiu pomoc alebo službu.

Ďakujeme, že nám v týchto neľahkých časoch pomáhate pomáhať tým najzraniteľnejším.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.04.2020
Dobrovoľníci ponúkajú svoje služby, rozširujú svoje rady
V snahe pomôcť v sociálnej oblasti čo najväčšiemu počtu obyvateľov vyzýva mesto Prešov spolu s viacerými organizáciami verejnosť o poskytnutie kontaktov na osamelých ľudí. Prešovské dobrovoľnícke centrum zároveň v súvislosti s výskytom nového koronavírusu hľadá do svojich radov posily.
viac
27.08.2020
Primátori sú pripravení riešiť druhú vlnu pandémie nového koronavírusu
Primátori miest sú pripravení riešiť druhú vlnu pandémie nového koronavírusu. Pandemický plán považujú za dobrý a veľmi rozumný. Povedal to prezident Únie miest Slovenska (ÚMS) Richard Rybníček po stredajšom zasadnutí jej prezídia v Košiciach.
viac
29.10.2020
Územný spolok SČK spustil Kurz opatrovateľského minima
Poskytnúť zariadeniam pre seniorov, zdravotníckym zariadeniam a zariadeniam sociálnych služieb náhradu v prípade výpadku odborného personálu je cieľom programu Kurz opatrovateľského minima.
viac
25.11.2021
Prešov opäť pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov
Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom aj tieto Vianoce pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručíme ju priamo k nim.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %