Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
25.11.2021 09:35

Prešov opäť pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov


Snímka zdroj: (MsÚ).


Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom aj tieto Vianoce pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručíme ju priamo k nim.


Vianoce sú obdobím, keď k bohato prestretému štedrovečernému stolu zasadne celá rodina a spoločne strávi príjemné chvíle pri vianočnom stromčeku, pod ktorým si každý z jej členov nájde svoj darček.

Takéto šťastie však nemá každý a mnohí ľudia, najmä seniori, oslavujú Štedrý večer osamelo. Je preto už niekoľkoročnou tradíciou, že Odbor služieb pre občanov MsÚ v Prešove pre túto skupinu osamelých seniorov organizuje štedrú večeru. Pre hrozbu šírenia ochorenia COVID-19 sa tradičná štedrá večera seniorov za jedným stolom spoločne s vedením mesta, žiaľ, ani tento rok nemôže uskutočniť.

Mesto Prešov však seniorov opäť nenechá na Vianoce samých. Štedrú večeru im tak, ako vlani, pripraví v spolupráci so Slovenským červeným krížom - Územným spolkom Prešov a doručí ju priamo do ich príbytkov, vrátane sladkého prekvapenia.

Seniori, ktorí žijú sami a majú záujem o túto štedrú večeru, sa môžu nahlásiť do 17. decembra 2021 telefonicky na číslach 051/3100 553 alebo 051/3100 554 na Referáte starostlivosti o zdravotne postihnutých a seniorov MsÚ Prešov, prípadne e-mailom na: daniel.milenovsky@presov.sk alebo katarina.kvokackova@presov.sk

Ak vo svojom okolí poznáte osamelo žijúceho seniora, ktorý o tejto možnosti nevie a chceli by ste ho na Vianoce potešiť, využite vyššie uvedené kontakty a dajte nám o ňom vedieť.

Mesto Prešov osloví aj jednotlivé organizácie pôsobiace na území mesta Prešov, aby seniorov informovali o tejto možnosti a aby na Vianoce nezostal nikto sám.

Autor: (Vladimír TOMEK, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.12.2017
Štedrá večera pre osamelých a ľudí bez domova
V piatok 22. decembra o 13. hodine sa v Katolíckej jednote Slovenska v Trnave stretnú všetci, ktorých spojil slogan Sme tu pre vás, nebuďte sami.
viac
07.04.2020
Dobrovoľníci ponúkajú svoje služby, rozširujú svoje rady
V snahe pomôcť v sociálnej oblasti čo najväčšiemu počtu obyvateľov vyzýva mesto Prešov spolu s viacerými organizáciami verejnosť o poskytnutie kontaktov na osamelých ľudí. Prešovské dobrovoľnícke centrum zároveň v súvislosti s výskytom nového koronavírusu hľadá do svojich radov posily.
viac
29.10.2020
Prešov podáva počas pandémie pomocnú ruku seniorom a rodinám v núdzi
Mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska aj počas druhej vlny pandémie pomáha ľuďom v núdzi. Ak vo svojom okolí poznáte niekoho, kto je v tomto náročnom období odkázaný na pomoc, dajte nám o ňom vedieť.
viac
05.12.2020
Mesto Prešov pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov
Mesto Prešov v spolupráci so Slovenským Červeným krížom tieto Vianoce opäť pripraví štedrú večeru pre osamelých seniorov. Doručí ju priamo k nim.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %